Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το μπαράζ των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το μπαράζ των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία
Σύμφωνα με περσικά μέσα ενημέρωσης, ένας Ιρανός σύμβουλος που είχε τραυματιστεί κατά την ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 στη Δαμασκό πέθανε αφού υπέκυψε στα τραύματά του
Σχετικά Άρθρα
Aυξάνονται οι εντάσεις στη Συρία καθώς ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν ακόμη μια επίθεση στη Συρία τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Απριλίου 2023, πλήττοντας έναν αριθμό στόχων στην πόλη Homs της κεντρικής Συρίας από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.
Οι επιδρομές είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε στρατιωτών του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και την πρόκληση υλικών ζημιών.
«Γύρω στις 00:35 π.μ. της Κυριακής, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε μια εναέρια επιθετική ενέργεια από την κατεύθυνση της βορειοανατολικής Βηρυτού, στοχεύοντας ορισμένες τοποθεσίες στην πόλη Homs και την ύπαιθρό της…
Η αεράμυνα μας αναχαίτισε τους πυραύλους και εκτόξευσε μερικούς από αυτούς έπεσε και η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε στρατιωτών και ορισμένες υλικές ζημιές», δήλωσε συριακή στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το SANA.
Syria says Israel hits Homs outposts, sources say air bases bombed |  Prothom Alo
Αεροπορικοί βομβαρδισμοί από το Ισραήλ στην επαρχία Χομς της Συρίας
Τραυματισμός ιρανού συμβούλου


Σύμφωνα με περσικά μέσα ενημέρωσης, ένας Ιρανός σύμβουλος που είχε τραυματιστεί κατά την ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 στη Δαμασκό πέθανε αφού υπέκυψε στα τραύματά του.
«Ο Meqdad Mehghani τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σιωνιστικής επίθεσης τα ξημερώματα της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 και μαρτύρησε», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.
Αυτή είναι η έκτη επίθεση του Ισραήλ στη Συρία από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε τη χώρα και η ένατη ισραηλινή επίθεση στη Συρία από τις αρχές του νέου έτους.
Αυτή είναι επίσης η τρίτη ισραηλινή επίθεση στη Συρία μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.
Revolutionary Guards Officer Killed in Syria
Ενεργοποίηση της αεράμυνας

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Μαρτίου, τα συριακά συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των πυραυλικών επιθέσεων στη Δαμασκό. Την επόμενη μέρα, νωρίς την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Ισραήλ έπληξε ξανά τη συριακή πρωτεύουσα, σκοτώνοντας τον Ιρανό στρατιωτικό σύμβουλο και Milad Heydari.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράνυποσχέθηκε σε διαδιχικές ανακοινώσεις που εξέδωσε μετά τν επίθεση σκληρά αντίποινα.
Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά συμβαίνουν πολύ συχνά με το πρόσχημα της στόχευσης στόχων του Ιράν και της Hezbollah.
Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, τα χτυπήματα στοχεύουν τη SAA.
5 wounded in Israeli air strike near Homs: Syria state media
Η καταγγελία της βάρβαρης επίθεσης

Σε μια δήλωση που καταδικάζει τη «βάρβαρη» επίθεση της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 στη Δαμασκό, το συριακό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι συνεχείς αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά της Συρίας πραγματοποιούνται σε συντονισμό με εξτρεμιστές μαχητές.
Με τα χρόνια, το Ισραήλ έπαιξε βαθύ ρόλο στη συριακή σύγκρουση και παρείχε άμεση υποστήριξη σε εξτρεμιστικές ομάδες που μάχονται κατά της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης