Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συμφωνία Σαουδικής Αραβίας με Ιράν εκνευρίζει το Ισραήλ – Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Η συμφωνία Σαουδικής Αραβίας με Ιράν εκνευρίζει το Ισραήλ – Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη ισραηλινή επίθεση στη Συρία αυτόν τον μήνα
Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συγκλόνισαν τη Δαμασκό την Πέμπτη (30/3/2023), τραυματίζοντας δύο Σύρους στρατιώτες, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Κρατικές πηγές ανέφεραν ότι η συριακή αεράμυνα «αντιμετώπισε εχθρικούς στόχους» πάνω από την πρωτεύουσα νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης που προερχόταν από την κατεύθυνση των Υψωμάτων του Γκολάν. Αυτή σηματοδοτεί την τέταρτη μεγάλη ισραηλινή επίθεση στη Συρία αυτόν τον μήνα, η οποία περιελάμβανε δύο προηγούμενες αεροπορικές επιθέσεις που έκλεισαν προσωρινά το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου.
Μετά από μια σύντομη ανάπαυση, ακολουθώντας ένα μοτίβο αρκετών ετών που περιελάμβανε εκατοντάδες ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία, σημειώθηκε άνοδος και επιστροφή σε πιο συχνές επιδρομές μέχρι στιγμής φέτος.
Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται εδώ και καιρό ότι στοχεύουν ιρανικά στρατιωτικά μέσα, όπως αποστολές όπλων, αλλά οι πολίτες και οι υποδομές της πόλης έχουν γίνει στόχος εδώ και καιρό.AJ.
Μια πιθανή εξήγηση για την εντεινόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ στη Συρία είναι η συμφωνία Σαουδικής Αραβίας - Ιράν για την αποκατάσταση και εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων που ανακοινώθηκε αυτόν τον μήνα.
Το Ισραήλ βασίστηκε εδώ και πολύ καιρό σε ισχυρές προσπάθειες των ΗΠΑ-Κόλπου για να αντιμετωπίσει το Ιράν.
Τον εκνευρισμό του Ισραήλ επιτείνει το γεγονός πως ο Bashar al Assad γίνεται δεκτός σε πρωτεύουσες του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης