Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosneft: Συμφωνία για την ενίσχυση των προμηθειών πετρελαίου στην Ινδία

Rosneft: Συμφωνία για την ενίσχυση των προμηθειών πετρελαίου στην Ινδία
Η Ινδία υπήρξε ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού αργού τύπου Urals τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Συμφωνία για σημαντική ενίσχυση των προμηθειών πετρελαίου και τη διαφοροποίηση των τύπων πετρελαίου που παραδίδονται στην Ινδία υπέγραψε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft, και το κορυφαίο διυλιστήριο της Ινδίας, Indian Oil Corp.
Σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία, η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια ταξιδιού εργασίας στην Ινδία από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rosneft, Igor Sechin.
«Οι δυο πλευρές συζήτησαν επίσης τρόπους επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ της πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft και των ινδικών εταιρειών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του ενεργειακού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων πραγματοποίησης πληρωμών σε εθνικά νομίσματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Rosneft.
Η Ρωσία ανακατευθύνει τις ενεργειακές της προμήθειες από τις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης, που επέβαλε ευρείες κυρώσεις κατά της Μόσχας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022.
Η Ινδία υπήρξε ο μεγαλύτερος αγοραστής του ρωσικού αργού τύπου Urals τον Μάρτιο. Οι παραδόσεις στην Ινδία αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% του συνόλου των θαλάσσιων εξαγωγών Urals αυτό το μήνα, με την Κίνα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Alexander Novak, την Τρίτη (28/3/2023) ότι οι πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 22 φορές πέρυσι, αλλά δεν διευκρίνισε τον όγκο που πωλήθηκε.
Η Rosneft δήλωσε ότι η Ρωσία για πρώτη φορά έγινε ένας από τους πέντε μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ινδίας, καθώς ο όγκος του εμπορίου μεταξύ των χωρών έφτασε τα 38,4 δισ. δολάρια το 2022.
«Έτσι, ο στόχος που έθεσαν οι ηγέτες των χωρών μας για αύξηση του κύκλου εργασιών στα 30 δισ. δολ. έως το 2025 έχει επιτευχθεί εκ των προτέρων», αναφέρει η Rosneft στην ανακοίνωσή της, επικαλούμενη τον Sechin, μακροχρόνιο σύμμαχο του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης