Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στην Ασία μετά τη Fed - Ο Hang Seng στο +1,8%

Ισχυρά κέρδη στην Ασία μετά τη Fed - Ο Hang Seng στο +1,8%
H Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, ενώ το δολάριο διολίσθησε, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αναστείλει τις αυξήσεις των επιτοκίων μετά την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα, αν και επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή της να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό.
O Asia Dow σημείωσε άνοδο +1,4%, ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιοέκλεισε με μικρή πτώση 0,17% στις 27.419 μονάδες, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ  στο +1,9% στις 19.965 μονάδες και ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα στις 3.286 μονάδες με άνοδο 0,64%.
Σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση, η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά αναδιατύπωσε τις προοπτικές της σε πιο επιφυλακτική στάση ως αποτέλεσμα της τραπεζικής πίεσης.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 1% και άγγιξε υψηλό δύο εβδομάδων στα 515,62.
Ο δείκτης βρισκόταν σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.
Η προσοχή μετατοπίζεται τώρα στην Τράπεζα της Αγγλίας, με τους επενδυτές να αναμένουν αύξηση του επιτοκίου πολιτικής της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, αφού ένα αιφνιδιαστικό άλμα του πληθωρισμού κατέστρεψε τις ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα θα σταματήσει την εκστρατεία σύσφιξης.
Η Wall Street έκλεισε με σημαντικές απώλειες, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τη δήλωση πολιτικής της Fed και τα σχόλια από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed Jerome Powell.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης E-mini για τον S&P 500 σημείωσαν άνοδο 0,54%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης