Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφοδο σε εγκαταστάσεις της Red Bull από την ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή αρχή - Υποψίες για συμμετοχή σε καρτέλ

Έφοδο σε εγκαταστάσεις της Red Bull από την ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή αρχή  - Υποψίες για συμμετοχή σε καρτέλ
Αν διαπιστωθεί ότι η Red Bull έχει όντως παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ κινδυνεύεί με πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως και 10% του παγκόσμιου τζίρου της
Η ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή πραγματοποίησε έφοδο σε εγκαταστάσεις της αυστριακής εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull που δραστηριοποείται σε πολλές χώρες της ΕΕ, με την υποψία ότι συμμετέχει σε καρτέλ και κάνει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η αυστριακή εταιρεία Red Bull επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις της είχαν ερευνηθεί, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, αν και αρνήθηκε να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις του Reuters.
Πηγές των ευρωπαϊκών αρχών ανταγωνισμού ανέφεραν ότι η έφοδος και η έρευνα πραγματοποιήθηκαν στις 20/3/23 αν και δεν κατονόμασε την χώρα ή τις χώρες όπου έγιναν αυτές.
«Η Κομισιόν έχει ανησυχίες ότι η εταιρεία που επιθεωρήθηκε μπορεί να έχει παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν τα καρτέλ και τις περιοριστικές επιχειρηματικές πρακτικές», ανέφερε η ΕΕ σε δήλωσή της.
«Η ελεγχόμενη εταιρεία ενδέχεται επίσης να έχει παραβεί τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης».
Αν διαπιστωθεί ότι η Red Bull έχει όντως παραβιάσει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ κινδυνεύεi με πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν έως και 10% του παγκόσμιου τζίρου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης