Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανακάμπτει η μετοχή της First Republic με άνοδο 40% - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

ΗΠΑ: Ανακάμπτει η μετοχή της First Republic με άνοδο 40% - Ποιοι αγοράζουν και γιατί
Κέρδη 4,1% για τον τραπεζικό S&P 500
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο 40% καταγράφει η μετοχή της First Republic Bank, ανακτώντας το σύνολο σχεδόν των απωλειών της συνεδρίασης της 20ης Μαρτίου 2023 και μέρος των απωλειών των τελευταίων οκτώ ημέρων, λόγω των ενδείξεων ότι οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες επεξεργάζονται σχέδιο να της προσφέρουν πρόσθετη στήριξη οι οποίες έχουν ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase Jamie Dimon, ηγείται των συζητήσεων για μια αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας ή εναλλακτικά για την εξαγορά της μέσω μιας κοινοπραξίας, ανέφερε το CNBC.
Η μετοχή της First Republic με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, αφού απώλεσε το 90% της χρηματιστηριακής της αξίας τον Μάρτιο μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.
Το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ σταθεροποιείται, αλλά μπορεί να απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα για την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων εάν οι μικρότερες τράπεζες γίνουν στόχος bank run εκ μέρους των καταθετών τουςν, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται αποφασισμένη να παρέμβει και να προστατεύσει τους καταθέτες, δήλωσε ο CEO της 50 Park Investments Adam Sarhan.

Εφόσον οι μετοχές δε μηδενίσουν, οι τράπεζες είναι φτηνές


«Εάν συμβεί αυτό, αυτές οι μετοχές δεν θα μηδενίσουν .. κι αυτό ότι είναι πολύ φθηνές αυτή τη στιγμή, επομένως οι επενδυτές αξίας προσελκύονται και αγοράζουν σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα», πρόσθεσε ο Sarhan.
Η First Republic έφτασε χτες 20/3/23 ως τα 16,83 δολάρια, παρότι προηγουμένως οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες είχαν διαθέσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατευνάσουν τους φόβους για τη χρηματοδότησή της.
Οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης στις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες προκάλεσαν μια ισχυρή πτώση της αγοράς την περασμένη εβδομάδα, η οποία είχε παρατηρηθεί τελευταία φορά τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, έδειξε μια έρευνα του Global Fund Manager της Bank of America.
Σήμερα, 21/3/23 οι τραπεζικές μετοχές στη Wall ανακάμπτουν και ο τραπεζικός δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 4,1%.
Παρά την ανάκαμψη ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές παραμένουν δύσπιστοι για τη σταθερότητα της First Republic.
«Πιστεύουμε ότι η First Republic παραμένει σε κρίση», δήλωσε ο Jason Benowitz, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην CI Roosevelt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης