Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χείμαρρος ο συνταγματάρχης McGregor: Αναμένω παραίτηση Biden σε 90 ημέρες - Οι ΗΠΑ πάνε σε χρεοκοπία - Οι Ουκρανοί θα συντριβούν

Χείμαρρος ο συνταγματάρχης McGregor: Αναμένω παραίτηση Biden σε 90 ημέρες - Οι ΗΠΑ πάνε σε χρεοκοπία - Οι Ουκρανοί θα συντριβούν
Συνταγματάρχης Mcgregor: Βρισκόμαστε στον δρόμο της χρεοκοπίας
Σχετικά Άρθρα
Δήλωση - φωτιά πραγματοποίησε ο γνωστός Αμερικανός συνταγματάρχης ε.α. Douglas Mcgregor, καθώς σύμφωνα με εκτίμηση του ίδιου, «βλέπει» κατάρρευση της κυβέρνησης Biden εντός των επόμενων 90 ημερών.
Αναφερόμενος στην πιθανότητα οι ΗΠΑ να χρεοκοπήσουν προφανώς λόγω της κατάστασης των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών ο πρώην στρατιωτικός σύμβουλος του Πενταγώνου επί προεδρίας Donald Trump, είπε:
«Μας έχουν εξαπατήσει, -εμάς τους Αμερικανούς. Δεν είμαστε ακόμα εκεί, αλλά νομίζω ότι εκεί οδηγούμαστε (σε χρεοκοπία).
Θα εκπλαγώ αν ο πρόεδρος Biden είναι ακόμη στον Λευκό Οίκο σε 90 ημέρες».
Ο Douglas Mcgregor θεωρεί πως ο πραγματικός λόγος της αποχώρησης των Αμερικανών από το Αφγανιστάν ήταν ότι οι ΗΠΑ έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας ακριβώς όπως είχε συμβεί και στους Βρετανούς όταν αποχώρησαν από την Ινδία.
Υπενθυμίζεται ότι για την κατάσταση σε Ρωσία και Ουκρανία συνταγματάρχης ε.α. Douglas Mcgregor σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως oι Ουκρανοί έχουν χάσει 122.000 στρατιώτες (συνολικά 157.000 μαζί με τους αγνοούμενους) ενώ οι Ρώσοι μετρούν 20.000 νεκρούς και 50.000 τραυματίες.

«Οι Ουκρανοί θα συντριβούν...»

Ο πολιτικός επιστήμονας, στρατιωτικός και πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού έχει από καιρό κρατήσει μια εξαιρετικά επικριτική στάση για τον πόλεμο της Ουκρανίας και τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτόν.
Σε μια συνέντευξη με τον Tucker Carlson νωρίτερα έκανε την ακόλουθη αξιοσημείωτη δήλωση:
«Οι Ουκρανοί θα συντριβούν. Ακόμη και η Washington Post και οι New York Times αρχίζουν επιτέλους να γράφουν την αλήθεια.
Οι απώλειές είναι τρομερές. Παρακολουθήσαμε καθώς οι Ρώσοι κατέστρεψαν βασικά τρεις ξεχωριστούς στρατούς που είχαν δημιουργηθεί από τους Ουκρανούς.
Και όλοι τώρα αρχίζουν να αναρωτιούνται τι πραγματικά συμβαίνει.
Η αλήθεια βγαίνει προς τα έξω, που είναι ότι αυτός ο πόλεμος δεν ξεκίνησε από τη Ρωσία.
Ότι η Ρωσία μας ζήτησε να μην προσπαθήσουμε να σπρώξουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Αγνοήσαμε τη Ρωσία και η... Ρωσία είχε ήδη καταστήσει σαφές ότι θα υπερασπιζόταν τα εθνικά της συμφέροντα. Το μόνο που ήθελαν ήταν ένα ουδέτερο καθεστώς για την Ουκρανία».

Πόλεμος ΗΠΑ-Κίνα; 

Όταν ρωτήθηκε πώς οι ΗΠΑ θα έπρεπε να διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και πιθανώς της Κίνας ταυτόχρονα, ο McGregor απάντησε:
"Αυτό δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να γίνει εναντίον της Ρωσίας. (...) Βρισκόμαστε στον δρόμο της χρεοκοπίας.
Ο αμερικανικός λαός το αισθάνεται αυτό.Δεν θα υπάρξει μια τράπεζα διάσωσης όπως παλιά. (...) Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Αμερικανοί αυτή τη στιγμή είναι ένας πόλεμος. Όχι πια αυτή η πολιτική και στρατιωτική ανικανότητα, η ανικανότητα, η διαφθορά. (...)”
Και επιπλέον:
« Ανησυχώ (...) για το ενδεχόμενο να προκαλέσουμε στην πραγματικότητα μια άμεση αντιπαράθεση με τους Ρώσους. έχουμε ήδη δει ότι οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Έχουν ήδη πραγματοποιήσει τη μερική επιστράτευση. Έστειλαν γρήγορα εκατομμύρια άντρες στο χωράφι. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν μπορούμε καν να στρατολογήσουμε νέο αίμα για τις ένοπλες δυνάμεις μας. Η αριστερά κατέστρεψε τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Ποιον κοροϊδεύουμε; Τα αποθέματα πυρομαχικών και εξοπλισμού που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν εξαντληθεί, παρόλο που δεν πήγαμε ποτέ σε πόλεμο. Αυτό είναι τρέλα."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης