Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Κίνας: Ο Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) δεν μπορεί να επικρίνει τον πρόεδρο Jinping

Οργή Κίνας: Ο Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) δεν μπορεί να επικρίνει τον πρόεδρο Jinping
Η Κίνα ούτε πυροδότησε την ουκρανική κρίση ούτε δίνει όπλα αναφέρει το ΥΠΕΞ της Κίνας
Σχετικά Άρθρα
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Anthony Blinken δεν είναι σε θέση να ασκεί κριτική στον πρόεδρο Xi Jinping για την επίσκεψη του στη Ρωσία αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, το οποίο εξαπολύει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ.
Με αφορμή τις δηλώσεις του Blinken ότι η επίσκεψη Jinping στη Ρωσία λίγο μετά την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προέδρου Putin, «παρέχει διπλωματική κάλυψη στη Ρωσία» και δείχνει πως «η Κίνα δεν έχει καμία συναίσθηση ευθύνης», το κινεζικό ΥΠΕΞ πέρασε στην αντεπίθεση.

Δεν δίνουμε όπλα σε κανέναν

«Η Κίνα δεν πυροδότησε την ουκρανική κρίση και δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν.
Δεν έχουμε προμηθεύσει ποτέ όπλα σε κανέναν.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να επικρίνουν την Κίνα και ακόμη λιγότερο να μεταθέσουν την ευθύνη για την κατάσταση στην Ουκρανία, σε αυτήν» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Wang Wenbin.
Όπως είπε, το Πεκίνο αντιτάχθηκε σε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης ενώ υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα. «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να δουν αντικειμενικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κίνα και τη διεθνή κοινότητα για την επίτευξη ενός ειρηνικού διαλόγου» υποστήριξε ο Wang Wenbin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης