Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόθυμη η Βρετανία να καλύψει τα κενά της Πολωνίας μετά την αποστολή MiG στην Ουκρανία

Πρόθυμη η Βρετανία να καλύψει τα κενά της Πολωνίας μετά την αποστολή MiG στην Ουκρανία
Με Eurofighter Typhoon πρώτης γενιάς που πρόκειται να αποσυρθούν το 2025
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση της να συνδράμει την Πολωνία να καλύψει τα κενά που θα προκληθούν στην αεροπορική της δύναμη μετά την παράδοση πολωνικών MiG στην Ουκρανία, διατυπώνει η Μ. Βρετανία.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο υφυπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, James Heappey επισημαίνει πάντως πως μέχρι στιγμής τέτοιου είδους αίτημα δεν έχει διατυπωθεί στο Λονδίνο από την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα στείλει 4 MiG στην Ουκρανία και ότι άμεσα θα ακολουθήσουν και άλλα μαχητικά MiG.
Σύμφωνα με τον Heappey, η Βρετανία θα μπορούσε να συμβάλει να καλυφθεί το κενό, όπως έπραξε όταν η Πολωνία έστειλε βαριά άρματα μάχης T-72 στην Ουκρανία, προσφέροντάς της άρματα μάχης Challenger 2.
«Θα το βλέπαμε πολύ θετικά (αν διατυπωνόταν) πολωνικό αίτημα να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν» υπογράμμισε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας.
Βάσει τους δημοσιεύματος, ο Heappey μάλλον αναφέρεται στην πιθανότητα να δοθούν στην Πολωνία κάποια από τα περίπου 30 μαχητικά Eurofighter Typhoon πρώτης γενιάς που πρόκειται να αποσυρθούν το 2025, περίπου 12 από τα οποία βρίσκονται σε αποθήκες
Όπως επισημαίνεται, η ιδέα αυτή ενδέχεται να σκοντάψει στη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για αυτά και γενικότερα στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος συντήρησης και χρήσης των Typhoon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης