Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απολύτως αναξιόπιστη και μεροληπτική η έρευνα της Δανίας για τους Nord Stream

Ρωσία: Απολύτως αναξιόπιστη και μεροληπτική η έρευνα της Δανίας για τους Nord Stream
«Σίγουρα, δεν γνωρίζουμε ποια έρευνα θα πραγματοποιήσει μόνη της η Δανία, αλλά σαφώς δεν θα έχει αρκετή αντικειμενικότητα», τονίζει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Η έρευνα για τις εκρήξεις του αγωγού Nord Stream θα είναι μεροληπτική χωρίς ρωσική συμμετοχή, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Yury Ushakov.
«Μια απολύτως μη συνεργάσιμη θέση, μια μη συνεργάσιμη προσέγγιση.
Σίγουρα, δεν γνωρίζουμε ποια έρευνα θα πραγματοποιήσει μόνη της η Δανία, αλλά σαφώς δεν θα έχει αρκετή αντικειμενικότητα», είπε ο Ushakov, σχολιάζοντας την απόφαση της Κοπεγχάγης να αποτρέψει τη Ρωσία από την έρευνα.
«Πιθανότατα θα αποκαλύψω ένα σημείο στις διπλωματικές προσπάθειές μας.
Προσωπικά τηλεφώνησα δύο φορές στον επιτετραμμένο της Δανίας και προσφέρθηκα στις αρχές της Δανίας να εξετάσουμε την ευκαιρία μιας κοινής έρευνας με τη συμμετοχή ειδικών του ρωσικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, εάν εντοπιστεί ένα συγκεκριμένο επικίνδυνο στοιχείο - να γίνει εκκαθάριση ναρκοπεδίων», είπε ο Ushakov.
«Η απάντηση του επιτετραμμένου της Δανίας και γενικά της δανικής πλευράς ήταν ασαφής», σημείωσε.
«Δηλώθηκε ότι λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της εγκατάστασης, οι δανικές αρχές αξιολογούν επί του παρόντος τις πτυχές της ασφάλειας και του περιβάλλοντος και θα ενημερώσουν τη ρωσική πλευρά για αυτά τα θέματα την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης