Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Seymour Hersh ξαναχτυπά: O Biden εμπλέκει τις ΗΠΑ σε πόλεμο για να έχει ελπίδες επανεκλογής - Ο πιο καταστροφικός πρόεδρος

O Seymour Hersh ξαναχτυπά: O Biden εμπλέκει τις ΗΠΑ σε πόλεμο για να έχει ελπίδες επανεκλογής  - Ο πιο καταστροφικός πρόεδρος
O Biden θέλει να γίνει πρόεδρος του πολέμου για να έχει ελπίδες επανεκλογής, αποκαλύπτει ο βραβευμένος δημοσιογράφος
Σχετικά Άρθρα
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh επιμένει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden έλαβε την απόφαση να ανατινάξει τους αγωγούς Nord Stream της Ρωσίας επειδή θεωρούσε ότι οι πολεμικές ενέργειες του έδιναν περισσότερες ευκαιρίες για επανεκλογή. Να γίνει δηλαδή ένας «πρόεδρος του πολέμου».
Τον Φεβρουάριο 2023, ο Hersh αποκάλυψε πως οι αγωγοί καταστράφηκαν από τις ΗΠΑ ως μέρος μιας μυστικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με πηγές του Hersh, τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2022 από δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υπό το πρόσχημα της άσκησης του ΝΑΤΟ BALTOPS 22 και πυροδοτήθηκαν τρεις μήνες αργότερα με τηλεχειριστήριο που εστάλη από σημαδούρα σόναρ.

Πράξη πολέμου

Μια πηγή αποκάλυψε στον Hersh ότι οι συνωμότες γνώριζαν πως η μυστική επιχείρηση ήταν μια «πράξη πολέμου», με κάποιους από τη CIA και το State Department να προειδοποιούν: «Μην το κάνετε αυτό. Είναι ανόητο και θα είναι πολιτικός εφιάλτης αν γίνει».
Τις προηγούμενες μέρες, οι New York Times ανέφεραν ότι μια «φιλοουκρανική ομάδα» είχε σαμποτάρει τους αγωγούς, χρησιμοποιώντας μια ομάδα με μόλις έξι άτομα που συμμετείχαν στην αποστολή, σε αντίθεση με προηγούμενες υποθέσεις πως μόνο ένα κράτος θα είχε τους πόρους για να εκτελέσει η επιχείρηση.
Αναφερόμενος στον Biden ο Hersh είπε χαρακτηριστικά: « Αυτός το έκανε. Το έκανε, σας λέω, αυτός το έκανε».
Ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως ο Biden ήθελε να κλιμακώσει τη σύγκρουση για να αναδειχθεί ως πρόεδρος πολέμου.
«Ο Jack Kennedy είναι ένα κλασικό παράδειγμα – οι πρόεδροι τα πήγαιναν πάντα καλά πολιτικά με τους πολέμους», είπε ο γνωστός δημοσιογράφος μιλώντας στην Εθνική Λέσχη Τύπου στην Ουάσιγκτον,
Ο Hersh υποστήριξε ότι ο Biden πήρε την απόφαση τον Ιανουάριο του 2022 με το σκεπτικό «να δούμε αν μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να ανατινάξουμε… αυτούς τους αγωγούς και να γυρίσουμε τη Ρωσία στον μεσαίωνα».
Ο Αμερικανός δημοσιογράφος έβαλε εναντίον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, επειδή προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις τρανταχτές αποδείξεις του.

H Κίνα για τις αποκαλύψεις Hersh

Την ίδια ώρα η Κίνα εξέφρασε τις ενστάσεις της σχετικά με τα δημοσιεύματα πως μία φιλοουκρανική ομάδα ήταν υπεύθυνη για τις εκρήξεις στους Nord Stream.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin ζήτησε «μια αντικειμενική, αμερόληπτη και επαγγελματική έρευνα» για τη βομβιστική επίθεση.
«Έχουμε σημειώσει ότι ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης ήταν μυστηριωδώς ήσυχα αφού ο Hersh αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ ήταν πίσω από την έκρηξη του Nord Stream.
Αλλά τώρα αυτά τα μέσα είναι ασυνήθιστα ήσυχα στις αποκαλύψεις αυτές.
Πώς θα εξηγήσουν οι ΗΠΑ μια τέτοια κατάσταση; Υπάρχει κάτι κρυμμένο πίσω από τη σκηνή;» διερωτήθηκε ο Wang.
Νέες αναφορές αποκαλύπτουν επίσης ότι ένα γερμανικό κατασκοπευτικό πλοίο βρισκόταν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση την ώρα των εκρήξεων στις 26 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η CIA προειδοποίησε το Βερολίνο για πιθανή επίθεση σε αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα εβδομάδες πριν συμβεί.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι η επίθεση στον αγωγό Nord Stream ήταν έργο φιλουκρανών ακτιβιστών, υποστηρίζοντας ότι οι εκρήξεις πρέπει να έγιναν από μια κρατική δύναμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης