Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτηση πτώχευσης από την SVB Financial Group, μητρική της Silicon Valley Bank

Αίτηση πτώχευσης από την SVB Financial Group, μητρική της Silicon Valley Bank
Αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το άρθρο 11, κατέθεσε η SVB Financial Group, η μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank
Σχετικά Άρθρα
Αίτηση πτώχευσης σύμφωνα με το άρθρο 11, κατέθεσε η SVB Financial Group, η μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank, μία εβδομάδα αφότου οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές αναγκάστηκαν να διασώσουν την τράπεζα με έκτακτα μέτρα.
Ο όμιλος δήλωσε ότι κατέθεσε οικειοθελή αίτηση για αναδιοργάνωση υπό δικαστική εποπτεία βάσει του άρθρου 11 στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης "για τη διατήρηση της αξίας".
Πρόσθεσε ότι τα αμοιβαία κεφάλαια και οι οντότητες της SVB Securities και της SVB Capital δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση του Κεφαλαίου11 και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει να αναζητά στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για τις επιχειρήσεις αυτές.

Κρίση εμπιστοσύνης

Η ίδια η Silicon Valley Bank δεν συνδέεται πλέον με τον όμιλο, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις της μεταφέρθηκαν σε μια νέα τράπεζα-γέφυρα την περασμένη εβδομάδα, αφού την ανέλαβαν οι ρυθμιστικές αρχές.
Η τράπεζα είχε υποστεί μια κλιμακούμενη κρίση εμπιστοσύνης, καθώς ένα τρέξιμο καταθέσεων την ανάγκασε να ρευστοποιήσει τίτλους με ζημία, η είδηση της οποίας ώθησε όλο και περισσότερους από τους - κυρίως εταιρικούς - καταθέτες της να αποσύρουν τα χρήματά τους.
Οι προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της Federal Deposit Insurance Corp. και του υπουργείου Οικονομικών να βρουν αγοραστή για τη λειτουργία της απέτυχαν, παρά την υπόσχεση να τιμήσει το σύνολο των καταθέσεών της.
Η Fed και η FDIC ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζουν μια νέα προσπάθεια πώλησης της τράπεζας, ενώ άλλες αναφορές ανέφεραν ότι διάφοροι όμιλοι επιχειρηματικών κεφαλαίων, με την πιθανή υποστήριξη της Apollo Global Management, εξετάζουν την αγορά επιλεγμένων δραστηριοτήτων.
Η κατάρρευση της τράπεζας ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας μόνο την πτώχευση της Washington Mutual το 2008.
Προκάλεσε κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ των τραπεζών δεύτερης κατηγορίας των ΗΠΑ, ιδίως εκείνων που εδρεύουν στη Δυτική Ακτή και έχουν μεγάλη έκθεση στις start ups και σε άλλους εταιρικούς πελάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης