Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η SVB Financial, μητρική της Silicon Valley Bank, σκέφτεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης

Η SVB Financial, μητρική της Silicon Valley Bank, σκέφτεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης
Η επενδυτική τράπεζα και η δραστηριότητα επιχειρηματικών της SVB αποτελούν ξεχωριστά τμήματα της εταιρείας από τη Silicon Valley Bank
Σχετικά Άρθρα
Η SVB Financial Group, μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank που τέθηκε υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, διερευνά το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση πτώχευσης και να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της προκειμένου να μπορέσει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων η επενδυτική της τράπεζα και επιχειρηματικά κεφάλαια.
Η SVB ανακοίνωσε πριν δυο μέρες ότι εξετάζει εναλλακτικές στρατηγικές για τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά δεν αποκάλυψε το αίτημα για χρεοκοπία και την προστασία από τους πιστωτές ως μία από τις πιθανές επιλογές.
Η SVB δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις για την πορεία που θα ακολουθήσει και εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία χωρίς να υποβάλει αίτηση πτώχευσης, είπαν εσωτερικές πηγές της εταιρείας στο Reuters..
Η κατάθεση πτώχευσης είναι μόνο μια επιλογή που εξετάζει η SVB.
Η χρηματοπιστωτική εταιρεία διερευνά επίσης κι άλλες εναλλακτικές λύσεις για την αναδιάρθρωση και την ανακεφαλαιοποίηση της επενδυτικής της τράπεζας και των επιχειρηματικών κεφαλαίων που είχε υπό τη διαχείρισή της, είπε ένα στέλεχος της στο Reuters.
Η επενδυτική τράπεζα και η δραστηριότητα επιχειρηματικών κεφαλαίων της SVB αποτελούν ξεχωριστά τμήματα της εταιρείας από τη Silicon Valley Bank, την οποία οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα μετά το bank run.
Η κλειστή τράπεζα βρίσκεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης υπό τη δικαιοδοσία της Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) και της Federal Reserve.
Η FDIC έχει προσλάβει την Piper Sandler Companies ως σύμβουλο για την πώληση της Silicon Valley Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης