Τελευταία Νέα
Διεθνή

H γερμανική Rheinmetall δεν αποκλείει να ανοίξει εργοστάσιο στην Ουκρανία για την παραγωγή Panther

H γερμανική Rheinmetall δεν αποκλείει να ανοίξει εργοστάσιο στην Ουκρανία για την παραγωγή Panther
Ωστόσο, η παραγωγή τους θα απαιτούσε αρκετούς μήνες, κατά συνέπεια το Κίεβο δεν θα αποκτούσε τα βαριά άρματα αυτά παρά έπειτα από δύο χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Ανοικτό άφησε η γερμανική βιομηχανία όπλων Rheinmetall το ενδεχόμενο να ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής των βαρέων αρμάτων μάχης Panther στην Ουκρανία. 
Η γερμανική βιομηχανία όπλων σχεδιάζει να είναι έτοιμη για τη μαζική παραγωγή του νέου της άρματος μάχης βαρέος τύπου, του Panther, πρωτότυπο του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση στη Γαλλία στα μέσα του 2022, μέσα στους επόμενους 15 μήνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Armin Papperger χθες Πέμπτη.

Στο Ντίσελντορφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εφ’ όλης της ύλης που παραχωρεί στον Τύπο μια φορά τον χρόνο, o CEO επανέλαβε πως το Panther ενδέχεται να παραχθεί και στην επικράτεια της Ουκρανίας, παρότι ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται στη χώρα, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa.

Μετά από δύο χρόνια τα Panther στην Ουκρανία

Η κατασκευή εργοστασίου στην Ουκρανία θα απαιτούσε από 12 ως 14 μήνες, κατά τις δηλώσεις του Armin Papperger.
Η Rheinmetall, ή κοινοπραξία της γερμανικής βιομηχανίας όπλων και του ουκρανικού κράτους, θα το ενοικίαζε για την κατασκευή των νέων αρμάτων.
Ωστόσο, η παραγωγή τους θα απαιτούσε αρκετούς μήνες, κατά συνέπεια το Κίεβο δεν θα αποκτούσε τα βαριά άρματα αυτά παρά έπειτα από δύο χρόνια.Πάντα σύμφωνα με τον κ. Πάπεργκερ, το εργοστάσιο θα προστατευόταν από ενδεχόμενα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα χάρη σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που κατασκευάζει η ίδια η Rheinmetall.
Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής βιομηχανίας όπλων έσπευσε να διευκρινίσει πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου ούτε στην ουκρανική, ούτε στη γερμανική πλευρά. «Υποθέτουμε πως η απόφαση θα ληφθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες», εκτίμησε.
Ερωτηθείς αν η βιομηχανία του σχεδιάζει να κατασκευάσει τα νέα άρματα σε κάποια άλλη χώρα, ο Papperger απάντησε «ναι, είμαστε σε θέση να παράγουμε τα Panther στην Ουγγαρία».
Απέφυγε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης