Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γερμανική Rheinmetall σε επαφές με την Ουκρανία για την προμήθεια Panther και Lynx

Η γερμανική Rheinmetall σε επαφές με την Ουκρανία για την προμήθεια Panther και Lynx
Eπαφές Rheinmetall με την Ουκρανία για την προμήθεια των πιο εξελιγμένων αρμάτων μάχης και οχημάτων μάχης
Σε επαφές με την Ουκρανία για την προμήθεια των πιο εξελιγμένων αρμάτων μάχης και οχημάτων μάχης βρίσκεται η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall AG, προκειμένου να βοθήσει τη χώρα να αμυνθεί έναντι μελλοντικών απειλών, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Armin Papperger.
"Η Ουκρανία ενδιαφέρεται για το Lynx και το Panther, τα οποία είναι σήμερα τα πιο σύγχρονα οχήματα μάχης πεζικού και άρματα μάχης", ανέφερε ο Papperger στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Εάν επιτύχουν, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να εγκρίνει την εξαγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων γερμανικής κατασκευής, αναφέρει το δημοσίευμα.

KF51 Panther

Ο γερμανικός όμιλος Rheinmetall παρουσίασε για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του άρματος μάχης Panther KF51 πέρυσι στην έκθεση όπλων Eurosatory-2022.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, Armin Papperger, χαρακτήρισε αυτό το όχημα μάχης διάδοχο του άρματος Leopard 2.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη ούτε ένα όχημα αυτού του τύπου σε σειρά, εκτός από αρκετά πρωτότυπα.
Το πρωτότυπο είναι πολύ διαφορετικό από τα κλασικά μοντέλα αρμάτων μάχης των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και λύσεις.
Το κύριο όπλο του KF51 είναι το νέο λειόκαννο πυροβόλο Rh120 130 χιλιοστών 52 διαμετρημάτων, το οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσει τα σημερινά πυροβόλα των 120 χιλιοστών του προτύπου του ΝΑΤΟ.
Το πυροβόλο θα λειτουργεί σε συνδυασμό με μια νέα μηχανή φόρτωσης που μπορεί να χωρέσει 20 σφαίρες πυρομαχικών. Βρίσκεται στην οπίσθια κόγχη του πύργου του άρματος.
Το άρμα είναι σχεδιασμένο για πλήρωμα τριών ατόμων: έναν διοικητή, έναν πυροβολητή στον πύργο και έναν οδηγό. επιπλέον, υπάρχει ένας χώρος εργασίας για τον χειριστή του UAV ή τον διοικητή της μονάδας.
Το άρμα στεγάζει ένα σύστημα ελέγχου μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναέριας αναγνώρισης, το οποίο αναμένεται να αυξήσει την επίγνωση της κατάστασης του πληρώματος.
Ο εκτοξευτής πυρομαχικών παραμονής HERO 120 είναι επίσης ενσωματωμένος στον πύργο.

KF41 Lynx

Το KF41 Lynx είναι ένα βαρύ IFV, βάρους περίπου 44 τόνων, που παρουσιάστηκε από την Rheinmetall το 2018.
Ο κύριος οπλισμός του είναι ένας πύργος LANCE με πυροβόλο των 30 ή 35 χιλιοστών και εκτοξευτή αντιαρματικών πυραύλων, ο οποίος μπορεί να εξοπλιστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
Το πλήρωμα του οχήματος μάχης είναι τριμελές.
Για την προσγείωση, μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 9 μαχητικά αεροσκάφη.
Το IFV προστατεύεται από βλήματα των 30 mm στην εμπρόσθια προβολή και από βλήματα των 14,5 mm στις πλευρικές προβολές. Το κάτω μέρος του οχήματος εγγυάται προστασία από εκρήξεις ισοδύναμη με 10 kg TNT. Το IFV κινείται από έναν κινητήρα Liebherr D9612 ισχύος 1470, ο οποίος επιτρέπει την επίτευξη ταχύτητας 70 km/h. Η εμβέλεια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 500 χλμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης