Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Κυρώσεις στη Ρωσία μόνο αν δεν έχουμε άλλη επιλογή

Σερβία: Κυρώσεις στη Ρωσία μόνο αν δεν έχουμε άλλη επιλογή
Πυρά του προέδρου Vucic κατά του υπουργού Οικονομίας Rade Basta
Σχετικά Άρθρα
Η Σερβία θα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία μόνο εάν δεν έχει άλλη εναλλακτική υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβίας, Alexander Vucic αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Rade Basta, ο οποίος επικαλούμενος τις δυσκολίες της σερβικής οικονομίας, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.
«Έχουμε πάρει την απόφαση να απορρίψουμε τις κυρώσεις.
Είμαι αυτός που γνωρίζει καλύτερα πότε βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και πότε πρέπει να αλλάξει η πολιτική μας
Δεν έχω ιδέα για το πότε θα αλλάξει η πολιτική μας, αλλά η οικονομία μας έχει υπομείνει τις πιο δύσκολες συνθήκες για περισσότερο από ένα χρόνο και, φυσικά, δεν είναι στην εξουσία του Basta να αλλάξει αυτή την πολιτική πορεία» υπογράμμισε ο Vucic, υποστηρίζοντας πως «η Σερβία έχει τη δική της πολιτική πορεία και η Σερβία εμμένει στη δική της πολιτική πορεία».

Πυρά Vucic

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει γνώμη και να μην διώκεται επειδή την εκφράζει.
Αλλά ο Basta θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση για τη στάση του πριν κάνει δημόσιες δηλώσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος Vucic.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Οικονομίας Rade Basta είχε υποστηρίξει πως η Σερβία έπρεπε να ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας καλώντας όλα τα μέλη της κυβέρνησης να μιλήσουν για το θέμα επειδή, όπως είπε, το Βελιγράδι «πληρώνει ακριβό τίμημα» επειδή αρνείται να το κάνει.
Από την πλευρά της η πρωθυπουργός Ana Brnabic είχε πει ότι η χώρα αρνήθηκε να συμμετάσχει στις κυρώσεις με βάση τα εθνικά της συμφέροντα και το διεθνές δίκαιο.

Η στάση της Σερβίας

Η Σερβία έχει διαμηνύσει μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, πως υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.
Η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφικά κράτη και διατυπώνει τη λύπη της για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης