Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Yellen: Υγιείς οι αμερικανικές τράπεζες, ασφαλείς οι καταθέσεις

tags :
Διαβεβαιώσεις Yellen: Υγιείς οι αμερικανικές τράπεζες, ασφαλείς οι καταθέσεις
Για την ασφάλεια των καταθέσεων διαβεβαιώνει η Yellen
Σχετικά Άρθρα
Το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει υγιές και οι Αμερικανοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι οι καταθέσεις τους θα είναι εκεί όταν χρειαστεί, αναμένεται να διαβεβαιώσει η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας την Πέμπτη.
Σε παρατηρήσεις που προετοιμάστηκαν για την ακρόαση του προϋπολογισμού, η Yellen αναφέρει ότι οι "αποφασιστικές και δυναμικές" ενέργειες που έλαβε αυτή την εβδομάδα η αμερικανική κυβέρνηση για να στηρίξει την εμπιστοσύνη του κοινού στο τραπεζικό σύστημα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τους καταθέτες.

Ασφαλείς οι καταθέσεις

"Μπορώ να διαβεβαιώσω τα μέλη της επιτροπής ότι το τραπεζικό μας σύστημα παραμένει υγιές και ότι οι Αμερικανοί μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι οι καταθέσεις τους θα είναι εκεί όταν τις χρειαστούν", δήλωσε η Yellen στις δηλώσεις της.
"Οι ενέργειες αυτής της εβδομάδας καταδεικνύουν την αποφασιστική μας δέσμευση να διασφαλίσουμε ότι οι αποταμιεύσεις των καταθετών παραμένουν ασφαλείς".

Καμία αναφορά στην Credit Suisse

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στο προσχέδιο σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Credit Suisse, η οποία είδε τις μετοχές της να βυθίζονται την Τετάρτη πριν οι ρυθμιστικές αρχές υποσχεθούν μια σανίδα σωτηρίας ρευστότητας στη ναυαρχίδα των ελβετικών τραπεζών.
Το Υπουργείο Οικονομικών, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων και η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) ανακοίνωσαν μια σειρά έκτακτων μέτρων την Κυριακή, αφού οι πτωχεύσεις της Silicon Valley Bank με έδρα την Καλιφόρνια και της Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη απείλησαν να πυροδοτήσουν μια ευρύτερη χρηματοπιστωτική κρίση.
Η Yellen θα τονίσει ότι το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάστηκε με τη Fed και την FDIC για να προστατεύσει όλους τους καταθέτες και των δύο τραπεζών και δημιούργησε μια νέα διευκόλυνση για να δώσει στις τράπεζες πρόσβαση σε κεφάλαια έκτακτης ανάγκης.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διευκόλυνε επίσης τις τράπεζες να δανείζονται από αυτήν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
"Οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι δεν προστατεύονται από την κυβέρνηση.
Το σημαντικό είναι ότι δεν χρησιμοποιούνται ούτε τίθενται σε κίνδυνο χρήματα των φορολογουμένων με αυτή την ενέργεια", θα αναφέρει στην επιτροπή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης