Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαβεβαιώσεις Scholz: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία – Έχουμε δώσει πάνω από 14 δις ευρώ

Διαβεβαιώσεις Scholz: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία – Έχουμε δώσει πάνω από 14 δις ευρώ
Είναι σημαντικό να προμηθεύσουμε άμεσα την Ουκρανία με τα απαραίτητα πυρομαχικά είπε ο Scholz
Διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία μαζί με την Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία με την απαραίτητη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια έδωσε κατά την ομιλία του στη Bundestag ο καγκελάριος Olaf Scholz, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η έγκαιρη προμήθεια πυρομαχικών στο Κίεβο.
«Μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία όπλα και εξοπλισμό ώστε να μπορέσει να σταθεί και να αμυνθεί.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προμηθεύσουμε άμεσα την Ουκρανία με τα απαραίτητα πυρομαχικά.
Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μαζί με τους εταίρους μας στην ΕΕ, θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσουμε ακόμη καλύτερο και πιο συνεχή εφοδιασμό» υποστήριξε ο Scholz, ο οποίος επισήμανε πως η βοήθεια της Γερμανίας στην Ουκρανία έχει ξεπεράσει τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μεταρρυθμίσεις, τραπεζική ενοποίηση και ανταγωνιστικότητα

Επιπλέον, ο Scholz υποστήριξε ότι θα επιδιώξει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να αναφερθεί σε ενέργειες έτσι ώστε να ενισχύσει την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα μέσω μεταρρυθμίσεων.
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός καγκελάριος προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συσπειρωθεί για να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της απάντησης σε ένα τεράστιο πρόγραμμα επιδοτήσεων των ΗΠΑ για καθαρές τεχνολογίες, γνωστό ως Inflation Reduction Act, καθώς και να προχωρήσει τις ενέργειες για μια ενοποιημένη τραπεζική αγορά.
«Η ανταγωνιστικότητά μας είναι η προϋπόθεση για την οικονομική επιτυχία
Και η ανταγωνιστικότητά μας είναι η προϋπόθεση για το μέλλον της Ευρώπης ως γεωπολιτικού παράγοντα» υπογράμμισε ο Scholz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης