Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πυρηνικός στόλος της Αυστραλίας θα είναι μια ωρολογιακή βόμβα για τον κόσμο - Οι ΗΠΑ δημιουργούν τον νέο.... σαμποτέρ

Ο πυρηνικός στόλος της Αυστραλίας θα είναι μια ωρολογιακή βόμβα για τον κόσμο - Οι ΗΠΑ δημιουργούν τον νέο.... σαμποτέρ
Θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή
Η δημιουργία πυρηνικού στόλου για την Αυστραλία στο πλαίσιο του έργου AUKUS είναι μια ωρολογιακή βόμβα που προετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Global Times.
Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή των υποβρυχίων της στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, όλα τα πυρηνικά υποβρύχια θα κατασκευαστούν σε ναυπηγείο στο λιμάνι της Αδελαΐδας, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέχουν τεχνολογικές συμβουλές. Είναι πιθανό η Καμπέρα να αποκτήσει και υποβρύχια από το Λονδίνο, διευκρινίζει το δημοσίευμα.
«Εάν χτιστεί ένα πυρηνικό υποβρύχιο οικοσύστημα στην Αδελαΐδα, θα ήταν το ισοδύναμο της Αυστραλίας να χρησιμοποιεί τα δικά της χρήματα για να χτίσει μια βάση κατασκευής και συντήρησης πυρηνικών υποβρυχίων για τις ΗΠΑ», εξήγησε ο στρατιωτικός ειδικός Song Zhongping.
Αυτό σημαίνει ότι αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Αυστραλία. Ωστόσο, ο τελευταίος, ως επενδυτής, δεν έχει πρόσβαση στην αμερικανική πνευματική ιδιοκτησία, διευκρινίζει η εφημερίδα.
Από αυτή την άποψη, τα πυρηνικά υποβρύχια της Αυστραλίας θα είναι de facto ένα τμήμα του στόλου των πυρηνικών υποβρυχίων των ΗΠΑ που θα εξυπηρετεί τα παγκόσμια στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον, επισημαίνουν ειδικοί που πήραν συνέντευξη από τους Global Times.
«Γενικά, οι ΗΠΑ θέλουν να κάνουν την Αυστραλία την εμπρός στρατιωτική της βάση στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού και να αφήσουν τους συμμάχους τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς, κάτι που αποτελεί αδικία για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Αυστραλίας», αναφέρει απόσπασμα από το άρθρο στο Κοινοβούλιο. .
Η Ουάσιγκτον σχεδιάζει επίσης να εξοπλίσει αυστραλιανά πυρηνικά υποβρύχια με πυρομαχικά και συστήματα παράδοσης μεγάλης εμβέλειας, δήλωσε ο Τσεν Χονγκ, ειδικός στο Κέντρο Αυστραλιανών Σπουδών στο Normal University της Ανατολικής Κίνας.
"Θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Αυστραλία δεν πρέπει να εμπίπτει στην κατηγορία των σαμποτέρ περιφερειακής ασφάλειας μόνο και μόνο λόγω της πίεσης των ΗΠΑ", είπε.
Η υλοποίηση του έργου AUKUS έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές σύστημα μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και απειλεί με απρόβλεπτες συνέπειες όσον αφορά τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών, κατέληξε ο εμπειρογνώμονας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης