Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη δίνη της SVB και οι ιταλικές τράπεζες - ΥΠΟΙΚ: «Ελπίζουμε σε στήριξη από την ΕΕ αν χρειαστεί»

Στη δίνη της SVB και οι ιταλικές τράπεζες - ΥΠΟΙΚ: «Ελπίζουμε σε στήριξη από την ΕΕ αν χρειαστεί»
Οι μετοχές των μεγαλύτερων δανειστών της χώρας Intesa Sanpaolo, UniCredit και Banco BPM υποχώρησαν μεταξύ 5% και 7%
Σχετικά Άρθρα
Στη δίνη της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank βρίσκονται και οι ιταλικές τράπεζες.
O υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Giancarlo Giorgetti παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά μετά την κατάρρευση της SVB, δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δράσει γρήγορα για να στηρίξει τις τράπεζες, αν χρειαστεί.
"Εκτιμούμε την ταχύτητα με την οποία επενέβησαν οι αμερικανικές αρχές και εμπιστευόμαστε ότι, αν χρειαστεί, οι ευρωπαϊκές αρχές θα παρέμβουν με την ίδια ταχύτητα, αξιολογώντας τις επιπτώσεις στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα", ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αρνητικές επιπτώσεις θα εξαπλωθούν στο ευρύτερο ιταλικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και υποβάθμισε την πτώση των τραπεζικών μετοχών τη Δευτέρα ως κάτι που ήταν αναμενόμενο.
Οι μετοχές των μεγαλύτερων δανειστών της χώρας Intesa Sanpaolo, UniCredit και Banco BPM υποχώρησαν μεταξύ 5% και 7% στις πρωινές συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης