Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ισχύς εν τη ενώσει – Το φονικό δίδυμο Su 25 και Su 34 επιτίθεται κατά κύματα στην Ουκρανία

Η ισχύς εν τη ενώσει – Το φονικό δίδυμο Su 25 και Su 34 επιτίθεται κατά κύματα στην  Ουκρανία
Tο Su-25 και τα μαχητικά Su-34 της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (VVO) συχνά συνεργάζονται κατά τη διάρκεια των μαχόμενων αποστολών της ειδικής επιχείρησης στο Donbass
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τα μαχητικά αεροσκάφη Su-25 και Su-34 σε ζευγάρια κατά τη διάρκεια πολεμικών αποστολών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με αναφορές από το πεδίο από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η Izvestia ανέφερε στις 28 Φεβρουαρίου ότι το Su-25 και τα μαχητικά Su-34 της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (VVO) συχνά συνεργάζονται κατά τη διάρκεια των μαχόμενων αποστολών της ειδικής επιχείρησης στο Donbass.
Σύμφωνα με την Izvestia, μια τέτοια συνεργασία είναι κρίσιμη σε συνθήκες ενεργού ηλεκτρονικού πολέμου, όταν λόγω εμπλοκής το σύστημα πλοήγησης ενός αεροσκάφους μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί σωστά.
Επιπλέον, ένα αεροσκάφος που έχει ρόλο ακολούθου έρχεται επίσης να βοηθήσει το επιτιθέμενο ή το αεροσκάφος - οδηγό και το καλύπτει από ψηλά όταν το επιτιθέμενο αεροσκάφος πρέπει να πετάξει σε πολύ χαμηλά ύψη για να καταστρέψει εχθρικούς στόχους εδάφους, οπότε το αεροπλάνο γίνεται ευάλωτο σε εχθρικά φορητά αντιαεροπορικά συστήματα.
Το Su-25 Grach είναι αεροσκάφος εναέριας υποστήριξης (CAS) της Σοβιετικής εποχής, γνωστό με το όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ Frogfoot.
Όπως αναφέρουν οι EurAsian Times, ο ρωσικός στόλος Su-25 έχει υποστεί τις περισσότερες απώλειες από οποιοδήποτε άλλο τακτικό αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας που χρησιμοποιήθηκε στον συνεχιζόμενο πόλεμο.
Αλλαγή στις τακτικές πολέμου 


Μέχρι στιγμής, η Ρωσία είναι γνωστό ότι έχει χάσει τουλάχιστον 28 Su-25, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το στρατιωτικό ιστολόγιο παρακολούθησης Oryx με βάση οπτικές επιβεβαιώσεις.
Από αυτά τα 28, τα τρία πιστεύεται ότι καταστράφηκαν σε περιστατικά που δεν σχετίζονται με τη μάχη.
Αυτές οι μεγάλες απώλειες που υπέστη ο ρωσικός στόλος Su-25 μπορούν να αποδοθούν στην ευρεία ανάπτυξή του για επιθέσεις στο έδαφος χρησιμοποιώντας τακτικές που απαιτούν από τους πιλότους μαχητικών να πετούν το αεροσκάφος τους επικίνδυνα χαμηλά, κυρίως για να αποφύγουν τον εντοπισμό από τα συστήματα ραντάρ του εχθρού.
Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί μείωση στις απώλειες των ρωσικών Su-25, σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν πρόσφατα στους EurAsian Times.
Η ρωσική αεροπορία χρησιμοποιεί τώρα καλύτερες τακτικές, με αποτέλεσμα οι απώλειες Su-25 να είναι πλέον σπάνιες.


25_1.jpg

Η ισχύς εν τη ενώσει


Οι παραλλαγές Su-25 παρέχουν υποστήριξη εδάφους υπό την κάλυψη των Su-35S και Su-30SM», δήλωσε πρόσφατα ο βετεράνος πιλότος της Ινδικής Αεροπορίας (IAF) Vijainder Thakur (Retd).
Ενώ τα Su-35S και Su-30SM είναι τα πιο προηγμένα μαχητικά πολλαπλών ρόλων της Ρωσίας, οι πρόσφατες αναφορές της Izvestia εστιάζουν επίσης στο Su-34 που καλύπτει το Su-25.
Το Su-34, επίσης ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας, είναι αεροσκάφος κρούσης με βεληνεκές περίπου 966 χιλιομέτρων και ωφέλιμο φορτίο όπλων 12 τόνων, συμπεριλαμβανομένων βομβών και πυραύλων για επίθεση εδάφους και αέρος-προς- πύραυλοι αέρα.

sus.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης