Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στο Κίεβο για το Bakhmut: Δεν αποκλείουν αποχώρηση, αλλά στέλνουν νέες δυνάμεις

Χάος στο Κίεβο για το Bakhmut: Δεν αποκλείουν αποχώρηση, αλλά στέλνουν νέες δυνάμεις
Εκτιμάται ότι στο Bakhmut παραμένουν ακόμα 4.500 άμαχοι
Σχετικά Άρθρα
Διφορούμενες είναι οι αντιδράσεις Ουκρανών αξιωματούχων όσον αφορά τις αποφάσεις και τις κινήσεις τους για το Bakhmut, καθώς τη στιγμή που φέρονται να εξετάζουν την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων, ανακοινώνουν πως ενισχύουν τις εκεί δυνάμεις τους.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Anna Malyar ανακοίνωσε πως πρόσθετες ουκρανικές δυνάμεις θα σταλούν στο Bakhmut, όπου όπως είπε, είναι και το επίκεντρο των εχθροπραξιών.
«Η κατάσταση εκεί είναι πραγματικά τεταμένη» ανέφερε η Malyar, υποστηρίζοντας πως συνεχίζονται οι σοβαρές μάχες.

Στρατηγική απόσυρση

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο Alexander Rodnyansky, ένας εκ των συμβούλων του προέδρου Zelensky είπε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα μπορούσαν να αποσυρθούν στρατηγικά από το Bakhmut, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Σύμφωνα με τον Rodnyansky, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν το Bakhmut και χρησιμοποιούν για αυτό, τις καλύτερες, πιο εκπαιδευμένες αλλά και πιο έμπειρες στρατιωτικές τους δυνάμεις, ανάμεσα τους και τη Wagner.
«Ο στρατός μας προφανώς θα σταθμίσει όλες τις επιλογές.
Μέχρι στιγμής, έχουν κρατήσει την πόλη, αλλά, αν χρειαστεί, θα αποσυρθούν στρατηγικά γιατί δεν πρόκειται να θυσιάσουμε όλους τους ανθρώπους μας για το τίποτα.
Εναπόκειται στον ουκρανικό στρατό να αποφασίσει εάν πρέπει να αποσυρθούν» υποστήριξε ο Rodnyansky, τονίζοντας ότι ακόμα και εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αυτό δεν θα σήμαινε ότι η Ρώσοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα στην κατάληψη της πόλης.

Καμία απόφαση ακόμα

Πάντως, στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοια απόφαση ακόμα», για να αποσυρθούν οι ουκρανικές δυνάμεις από το Bakhmut.
«Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν κέρδη στο Bakhmut και δεν σταματούν να τη βομβαρδίζουν» ανέφερε ο γενικός επικεφαλής του ουκρανικού στρατού.
Σημειώνεται πως η μάχη στο Bakhmut έχει γίνει σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης, καθώς εδώ και μήνες Ουκρανοί και Ρώσοι επιδιώκουν να καταλάβουν την πολη.
Εκτιμάται ότι 4.500 άμαχοι, ανάμεσα τους και τουλάχιστον 48 παιδιά, εξακολουθούν να παραμένουν στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης