Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει η Ουκρανία μαζικές επιθέσεις με drones σε ρωσικό έδαφος - Ρωσία: Λένε ψέματα

Διαψεύδει η Ουκρανία μαζικές επιθέσεις με drones σε ρωσικό έδαφος - Ρωσία: Λένε ψέματα
Ο πόλεμος μας είναι αμυντικός υποστήριξε ο Mikhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η Ουκρανία ότι εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drones κατά του ρωσικού εδάφους, τονίζοντας ότι ο πόλεμος της είναι αμυντικός και επισημαίνοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται σε αποσύνθεση.
Σε δηλώσεις του ο Mikhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι «η Ουκρανία δεν χτυπά το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
«Η Ουκρανία διεξάγει έναν αμυντικό πόλεμο για να αποκαταστήσει όλα τα εδάφη της.
Αυτό είναι ένα αξίωμα.
Ο πανικός και η διαδικασία της αποσύνθεσης εντείνονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, οι οποίες αποτυπώνονται με εσωτερικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υποδομών από άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα» υποστήριξε ο Podolyak, ισχυρισμό τον οποίο προφανώς και απέρριψε κατηγορηματικά η Ρωσία.

Αντίδραση Ρωσίας

Η Ρωσία δεν πιστεύει τις δηλώσεις των Ουκρανών αξιωματούχων υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Απλά δεν τους πιστεύουμε» υπογράμμισε ο Peskov, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Podolyak ότι η Ουκρανία δεν επιτίθεται σε ρωσικό έδαφος.

Αποτρέψαμε μαζικά πλήγματα στην Κριμαία

Από την πλευρά του ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός κατάφερε να αποτρέψει μαζική επίθεση drones στην Κριμαία.
«Η προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια μαζική επίθεση με drones εναντίον εγκαταστάσεων της χερσονήσου της Κριμαίας απετράπη.
Έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας.
Άλλα τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα απενεργοποιήθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές στο έδαφος» υποστήριξε ο Konashenkov.

Πλήγματα σε Μόσχα, Krasnodar

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε χθες Τρίτη 28/2 ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε μια σειρά από επιθέσεις με drones κατά του ρωσικού εδάφους, στοχεύοντας υποδομές κοντά στη Μόσχα και σε αποθήκες πετρελαίου στο Krasnodar.
Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε ότι επίθεση με drone έγινε στις εγκαταστάσεις πετρελαίου στην Tuapse που βρίσκεται περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κριμαίας και 500 χιλιόμετρα από τις περιοχές που ελέγχουν οι Ουκρανοί.
«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσβησαν μια φωτιά σε μια αποθήκη πετρελαίου στη νότια Ρωσία τη νύχτα, αφού ένα drone εντοπίστηκε να πετάει στην περιοχή» μετέδωσε το RIA.
Όπως αναφέρεται, από την επίθεση προκλήθηκαν πυρκαγιές σε μια έκταση 200 τετραγωνικών μέτρων ενώ δεν επηρεάστηκαν οι δεξαμενές πετρελαίου ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός.
121.png
Την ίδια στιγμή ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας, Andrei Vorobyov υποστήριξε και αυτός πως υπήρξε μια επίθεση με στόχο μη στρατιωτικές υποδομές.
«Αυτό συνέβη κοντά στο χωριό Gubastovo, ο στόχος ήταν πιθανότατα μια αστική υποδομή, δεν υπήρξαν ζημιές.
Δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές στο έδαφος.
Η FSB και άλλες αρμόδιες αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση, τίποτα δεν απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων» υποστήριξε ο Vorobyov.

Μαζικές επιθέσεις ουκρανικών drones

Σύμφωνα με τους Moscow Times, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως το drone που έπεσε στη Μόσχα ήταν ένα ουκρανικό UJ-22 Airborne που κατασκευάζεται από την Ukrjet, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέρριψε και ένα ακόμα drone στη νότια Ρωσία και πάλι κοντά σε δεξαμενές πετρελαίου.
«Το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να χρησιμοποιήσει drones για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές υποδομές στην περιοχή του Krasnodar και στη Adygea.
Τα UAV εξουδετερώθηκαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως χθες οι ρωσικές αρχές απέκλεισαν για αρκετή ώρα και τον εναέριο χώρο πάνω από την Αγία Πετρούπολη, αν και στη συνέχεια διέψευσαν ότι αυτό προκλήθηκε από επίθεση με drones, τη στιγμή που οι κυβερνήτες των ρωσικών περιοχών Kursk και Belgorod που συνορεύουν με την Ουκρανία, έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για βομβαρδισμούς αστικών στόχων στο έδαφος τους.
Μάλιστα στο Belgorod, οι τοπικές αρχές έκαναν στην αρχή της εβδομάδας λόγο για μαζικές επιθέσεις drones, κάποια από τα οποία έπληξαν πολυκατοικίες και σούπερ μάρκετ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης