Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Putin: Η Δύση θέλει τον κατακερματισμό και τη διάλυση της Ρωσίας - Τα όπλα κάνουν το ΝΑΤΟ συνένοχο στα εγκλήματα της Ουκρανίας

Μήνυμα Putin: Η Δύση θέλει τον κατακερματισμό και τη διάλυση της Ρωσίας -  Τα όπλα κάνουν το ΝΑΤΟ συνένοχο στα εγκλήματα της Ουκρανίας
Η Δύση θα μπορούσε να δεχθεί τη Ρωσία στην λεγόμενη «οικογένεια πολιτισμένων λαών» μόνο σε…κομμάτια υποστηρίζει ο Putin
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα στη συλλογική Δύση, πως θα αποτύχει ο στρατηγικός της στόχος περί διάλυσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας έστειλε την Κυριακή (26/2/2023) ο Vladimir Putin.
Η Δύση θα μπορούσε να δεχθεί τη Ρωσία στην λεγόμενη «οικογένεια πολιτισμένων λαών» μόνο σε…κομμάτια υποστηρίζει ο Putin.
«Και αργότερα, μετά την εκκαθάριση της Ρωσίας πιθανότατα θα μας δεχτούν στη λεγόμενη οικογένεια των πολιτισμένων λαών, αλλά μόνο σε κομμάτια, κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Για ποιο λόγο; Για να θέσουμε αυτά τα κομμάτια υπό τον έλεγχό τους», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1.

Πυρηνικά και στρατηγικός στόχος ΝΑΤΟ

Αναφερόμενος στην αναστολή της ρωσικής συμμετοχής στη συνθήκη New START, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν υπόψη όχι μόνο το δικό τους πυρηνικό δυναμικό αλλά και όλων των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, καθώς η συμμαχία θεωρεί βασικό στόχο της τη στρατηγική ήττα της Μόσχας.
«Μέσα στις σημερινές συνθήκες, καθώς όλες οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ανακοινώσει τη στρατηγική ήττα μας ως βασικό τους στόχο για να εξαθλιώσουν τον λαό μας δεν μπορούμε παρά να εξετάσουμε το πυρηνικό δυναμικό τους σε αυτό το περιβάλλον», σημείωσε.
Επισήμως το ΝΑΤΟ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη New START, καθώς υπεγράφη από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον, παρατήρησε ο Putin, προσθέτοντας ότι τώρα η βορειοατλαντική συμμαχία ανακοίνωσε την επιθυμία της να γίνει συμβαλλόμενο μέρος «με την προτροπή των Αμερικανών».
Ερωτηθείς εάν η Μόσχα θεωρεί απαραίτητο να λάβει υπόψη τα πυρηνικά οπλοστάσια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας στη συνθήκη στο μέλλον, ο Ρώσος ηγέτης απάντησε: «Φυσικά».
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε στην ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 21 Φεβρουαρίου 2023 ότι η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START αλλά δεν αποχωρεί από αυτήν.

Το ΝΑΤΟ συνένοχος στα εγκλήματα της Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι συμμετέχει στη σύγκρουση στην Ουκρανία προμηθεύοντας με όπλα τις δυνάμεις του Κιέβου.
Όπως είπε, «στέλνουν όπλα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Αυτό συνιστά πραγματικά συμμετοχή αυτό σημαίνει ότι συμμετέχουν, αν και εμμέσως, στα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου».
Η Δύση είναι έμμεσος συνεργός στα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ουκρανία, τόνισε ο Putin.

Δόγμα Putin

Στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τόνισε ότι η Ρωσία δεν είναι μόνο ένα ανεξάρτητο έθνος-κράτος, αλλά και ένας ξεχωριστός πολιτισμός με τη δική του διακριτή ταυτότητα, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση και αντιτίθεται ενεργά στις αξίες του «δυτικού πολιτισμού».
Η πολυαναμενόμενη ομιλία του Ρώσου Προέδρου στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 θα πρέπει να ερμηνευθεί ως μια επίρρωση της Ρωσικής εθνικής κυριαρχίας, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της ρωσικής ταυτότητας.
Η ομιλία, σημαντικά, σηματοδότησε την πρώτη επέτειο της επίσημης αναγνώρισης από τη Ρωσία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και του Luhansk, λίγες μόνο ώρες πριν από τις 22 Φεβρουαρίου 2022.
Με μυριάδες τρόπους, αυτό που συνέβη πριν από ένα χρόνο σηματοδότησε επίσης τη γέννηση του πραγματικού, πολυπολικού κόσμου του 21ου αιώνα.
Στη συνέχεια, δύο ημέρες αργότερα, η Μόσχα ξεκίνησε την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί τις εν λόγω δημοκρατίες.

Ο ρωσικός πολιτισμός

Ψύχραιμος, ήρεμος, συγκεντρωμένος, χωρίς ίχνος επιθετικότητας, η ομιλία του Putin φιλοτέχνησε την εικόνα της Ρωσίας ως ενός αρχαίου, ανεξάρτητου και αρκετά ξεχωριστού πολιτισμού – μερικές φορές ευρισκόμενου μια πορεία συνεννόησης με άλλους πολιτισμούς, άλλες φορές σε απόκλιση.
Η Ουκρανία, μέρος του ρωσικού πολιτισμού, τυγχάνει τώρα να έχει καταληφθεί από τον δυτικό κόσμο, για τον οποίο ο Putin δήλωσε ότι «έγινε εχθρικός απέναντί μας», όπως σε μερικές περιπτώσεις στο ιστορικό παρελθόν.
Έτσι, η οξυνση στο πεδί των μαχών αυτού που είναι ουσιαστικά ένας πόλεμος μέσω πληρεξουσίου (by proxy) της Δύσης εναντίον της Ρωσίας λαμβάνει χώρα ενάντια στο «σώμα του ρωσικού πολιτισμού», επισημανε ο Putin δινοντας το περίγραμμα του αμυντικου΄δόγματος της Ρωσίας.
Αυτό εξηγεί τη διευκρίνιση του Putin ότι «η Ρωσία είναι μια ανοιχτή χώρα, αλλά ένας ανεξάρτητος πολιτισμός – δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερους, αλλά κληρονομήσαμε τον πολιτισμό μας από τους προγόνους μας και πρέπει να τον κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας».

Μακρύς και επώδυνος πόλεμος

Ένας πόλεμος ενάντια στο σώμα του ρωσικού πολιτισμού είναι μια σοβαρή υπαρξιακή υπόθεση, για τον Ρώρο πρόεδρο.
Ο Putin κατέστησε επίσης σαφές ότι «η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως εργαλείο και πεδίο δοκιμών από τη Δύση ενάντια στη Ρωσία».
Έτσι, η αναπόφευκτη συνέχεια: «Όσο περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς αποστέλλονται στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα πρέπει να απωθήσουμε την απειλή μακριά από τα σύνορά μας».
Μετάφραση στα λόγια: Aυτός ο πόλεμος θα είναι μακρύς και επώδυνος.
Δεν θα υπάρξει ταχεία νίκη με ελάχιστη απώλεια αίματος στο πεδίο της μάχης.
Οι επόμενες γεωπολιτικές ισορροπίες γύρω από τον Δνείπερο μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να παγιωθούν.
Ανάλογα με το αν η πολιτική των ΗΠΑ συνεχίζει να προσκολλάται στους νεο-συντηρητικούς και νεοφιλελεύθερους στόχους, η πρώτη γραμμή μπορεί να μετατοπιστεί στο Lviv.
Τότε η γερμανική πολιτική μπορεί να αλλάξει.
Το κανονικό εμπόριο με τη Γαλλία και τη Γερμανία μπορεί να ανακάμψει μόνο μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης