Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη Macron στην Κίνα στις αρχές Απριλίου με το… βλέμμα στη Ρωσία

Επίσκεψη Macron στην  Κίνα στις αρχές Απριλίου  με το… βλέμμα στη Ρωσία
«Το γεγονός ότι η Κίνα συμμετέχει στις ειρηνευτικές προσπάθειες είναι πολύ θετικό», υπογράμμισε ο Macron, καλώντας το Πεκίνο «να μην στείλει κανένα όπλο στην Ρωσία»
Σχετικά Άρθρα
Την επίσκεψή του στην Κίνα στις αρχές Απριλίου γνωστοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Macron, ζητώντας από το Πεκίνο «να βοηθήσει στην άσκηση πίεσης επί της Ρωσίας» για τον τερματισμό της επίθεσης και την οικοδόμηση της ειρήνης.
Ο Macron, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση από την Κίνα εγγράφου που απευθύνει έκκληση για ειρηνευτικές συνομιλίες και «πολιτική λύση», δήλωσε ότι η ειρήνη δεν είναι εφικτή παρά με «τον τερματισμό της ρωσικής επίθεσης, απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων και σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας του ουκρανικού λαού».
«Το γεγονός ότι η Κίνα συμμετέχει στις ειρηνευτικές προσπάθειες είναι πολύ θετικό», υπογράμμισε ο Macron, καλώντας το Πεκίνο «να μην στείλει κανένα όπλο στην Ρωσία» και «να μας βοηθήσει να ασκήσουμε πίεση προς την Ρωσία, ώστε να μην κάνει ποτέ χρήση ούτε χημικών, ούτε πυρηνικών όπλων και να σταματήσει την επίθεση ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση».
Σημειώνεται ότι η Κίνα επιδιώκει τελευταία να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στο σχέδιο 12σημείων που δημοσιεύθηκε στις 24/2 το Πεκίνο δηλώνει αντίθετο με οποιαδήποτε προσφυγή στα πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης