Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράκ προχωρά στο διακανονισμό των εμπορικών του συναλλαγών με την Κίνα απευθείας σε γιουάν

Το Ιράκ προχωρά στο διακανονισμό των εμπορικών του συναλλαγών με την Κίνα απευθείας σε γιουάν
Η συγκεκριμένη κίνηση της κεντρικής τράπεζας του Ιράκ αποτελεί το τελευταίο σημάδι της ενίσχυσης του ρόλου του γιουάν στη διεθνή σκηνή
Σχετικά Άρθρα
Η κεντρική τράπεζα του Ιράκ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει να γίνεται ο διακανονισμός των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα απευθείας σε γιουάν για πρώτη φορά στην ιστορία, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την πρόσβαση της χώρας σε ξένο νόμισμα.
Η κεντρική τράπεζα έχει λάβει επείγοντα μέτρα για να αντισταθμίσει το πρόβλημα της έλλειψης δολαρίων, γεγονός που οδήγησε το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την ανατίμηση του εθνικού νομίσματος του Ιράκ πριν λίγες μέρες.
«Είναι η πρώτη φορά που οι εισαγωγές από την Κίνα θα χρηματοδοτηθούν σε γιουάν, καθώς μέχρι σήμερα χρηματοδοτούνταν μόνο σε δολάρια», δήλωσε στο Reuters ο οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Mudhir Salih.
Η συγκεκριμένη κίνηση της κεντρικής τράπεζας του Ιράκ θα αποτελέσει το τελευταίο σημάδι ενίσχυσης του ρόλου του γιουάν στη διεθνή σκηνή, καθώς η Κίνα ανοίγει σταδιακά τις χρηματοπιστωτικές αγορές της και ορισμένες χώρες προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις εκθέσεις τους σε νομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης