Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κερδίζει έδαφος η 18η Ιουνίου για εκλογές στην Τουρκία - Όλα θα αποφασιστούν σε συνάντηση Erdogan με Bahceli

Κερδίζει έδαφος η 18η Ιουνίου για εκλογές στην Τουρκία - Όλα θα αποφασιστούν σε συνάντηση Erdogan με Bahceli
Πριν τον σεισμό, η δημοτικότητα Erdogan είχε διαβρωθεί από το αυξανόμενο κόστος ζωής και την πτώση της λίρας
Σχετικά Άρθρα
Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει η μικρή αναβολή στις εκλογές της Τουρκίας, που -όπως είχε ανακοινώσει- ο πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, θα διεξάγονταν στις 14 Μαΐου 2023. Ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου, που άφησε πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ισοπέδωσε ολόκληρες επαρχίες, φαίνεται πως ανατρέπει τους σχεδιασμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους η κυβέρνηση Erdogan προσανατολίζεται σε διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 18 του μηνός. «Είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη διεξαγωγή των εκλογών στις 18 Ιουνίου», σημείωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Erdogan και ο εθνικιστής σύμμαχός του, Devlet Bahceli, θα συναντηθούν για να καταλήξουν σε μια τελική απόφαση.
Πριν τον σεισμό, η δημοτικότητα Erdogan είχε διαβρωθεί από το αυξανόμενο κόστος ζωής και την πτώση της λίρας. Έκτοτε έχει αντιμετωπίσει ένα κύμα κριτικής για την ανταπόκριση της κυβέρνησής του στον πιο φονικό σεισμό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Η Τουρκία ξεκίνησε σήμερα ένα προσωρινό πρόγραμμα στήριξης μισθών και απαγόρευσε τις απολύσεις σε 10 πόλεις για να προστατεύσει εργαζόμενους και επιχειρήσεις από τις οικονομικές επιπτώσεις του σεισμού.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι η επιλογή για εκλογές τον Μάιο, όπως είχε σχεδιάσει προηγουμένως ο Erdogan, θα δώσει λίγο χρόνο στις εκλογικές αρχές να προετοιμαστούν και να κάνουν υλικοτεχνικές ρυθμίσεις ώστε να ψηφίσουν πολίτες στις πληγείσες επαρχίες του σεισμού, όπου ζουν περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος του AKP τόνισε επίσης ότι το σενάριο που επικρατεί είναι οι εκλογές να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου.
«Ο Erdogan και ο Bahceli θα συζητήσουν το θέμα και θα πάρουν μια τελική απόφαση, αλλά αυτή τη στιγμή η 14η Μαΐου φαντάζει μια ημερομηνία πολύ νωρίς και οι δύο ηγέτες θα συμφωνήσουν για τις 18 Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης