Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο επεισόδιο με πυρά Zelensky κατά Berlusconi: Μιλάς γιατί δεν έζησες βομβαρδισμό

Νέο επεισόδιο με πυρά Zelensky κατά Berlusconi: Μιλάς γιατί δεν έζησες βομβαρδισμό
Δεν ξέρεις τίποτα για μένα απαντά στον Ουκρανό πρόεδρο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας
Σχετικά Άρθρα
Στα ύψη παραμένει η αντιπαράθεση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky και του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε τον Zelensky ότι αυτός ευθύνεται για τον πόλεμο στη Ρωσία λόγω της στάσης του απέναντι στους κατοίκους του Donbass.
Μετά τις δηλώσεις Berlusconi, ο οποίος εμμέσως επέκρινε και την πρωθυπουργό Giorgia Meloni για την απόφαση της να μεταβεί στο Κίεβο, αναφέροντας πως αυτός δεν θα ήθελε να μιλήσει με τον Zelensky, ο Ουκρανός πρόεδρος πέρασε στην αντεπίθεση και κατόπιν των κοινών δηλώσεων του με τη Meloni εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του «Καβαλιέρε».

Δεν βομβαρδίζεται το σπίτι σου

«Κύριε Berlusconi, νομίζω ότι το σπίτι σου δεν βομβαρδίζεται καθημερινά.
Κύριε Berlusconi, νομίζω ότι δεν έχεις ξυπνήσει στις 03:00 τα ξημερώματα λόγω του black out και να αρχίσεις να πλένεις ρούχα κα να μαγειρεύεις δύο ημέρες μπροστά για τα παιδιά σου» υποστήριξε ο Zelensky αναφερόμενος στην κριτική του Berlusconi.

Δεν ξέρεις τίποτα για εμένα

Στις δηλώσεις αυτές, οι οποίες κατά τα ιταλικά ΜΜΕ επισκίασαν την επίσκεψη της πρωθυπουργού Meloni στο Κίεβο, απάντησε ο Berlusconi, αναφέροντας πως ο Zelensky δεν ξέρει τίποτα για τη ζωή του.
Δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον του Berlusconi, αναφέρει πως ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ένιωσε προσβεβλημένος και αν και είχε σκοπό να προβεί σε δημόσια δήλωση, τελικά αποφάσισε να μην το πράξει.
«Τι ξέρει αυτός ο κύριος για μένα;
Δεν ξέρει τίποτα.
Επέζησα από βομβαρδισμό, όταν ήμουν παιδί» φέρεται να υποστήριξε ο Berlusconi, αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς που δέχθηκε η Ιταλία το 1936 – τότε ο Berlusconi ήταν 6 ετών - από τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, όταν ήταν ακόμα στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας.
Όπως είπε ο Berlusconi, εξαιτίας των βομβαρδισμών, αναγκάστηκε αυτός και η οικογένεια του να φύγουν από το σπίτι τους.

Δυσαρέσκεια στη Ρώμη

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η τοποθέτηση αυτή του Zelensky, ήταν εξαιρετικά «ενοχλητική και δυσάρεστη» για την πρωθυπουργό Meloni, η επίσκεψη της οποίας στο Κίεβο επισκιάστηκε από αυτήν την αντιπαράθεση.
Μάλιστα η Meloni, όπως αναφέρεται, επιχείρησε να υποστηρίξει πως ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ιταλίας στηρίζει ομόφωνα το Κίεβο.

Επικρίσεις Berlusconi

Υπενθυμίζεται πως ο Berlusconi είχε κατηγορήσει τον Zelensky ότι αυτός είναι που βύθισε την χώρα του στον πόλεμο, καθώς θα έπρεπε, όπως είχε αναφέρει, να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιθέσεις στις δύο επαρχίες του Donbass.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Berlusconi υπογράμμισε πως αξιολογεί πολύ αρνητικά τις ενέργειες του Zelensky και υπογράμμισε πως εάν αυτός ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν θα τον συναντούσε.
Στη συνέχεια ο Berlusconi επιχείρησε να ανασκευάσει εν μέρει τις δηλώσεις του, τονίζοντας πως στηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης