Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Ουκρανών για Berlusconi: Ντροπιάζει την Ιταλία – Φιλά τα ματωμένα χέρια του Putin

Οργή Ουκρανών για Berlusconi: Ντροπιάζει την Ιταλία – Φιλά τα ματωμένα χέρια του Putin
Πέτα τη μάσκα και πες δημόσια ότι στηρίζεις τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού κάλεσε τον Berlusconi Ουκρανός αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
Τις έντονες αντιδράσεις Ουκρανών αξιωματούχων έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Silvio Berlusconi, του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και νυν κυβερνητικού εταίρου της πρωθυπουργού Meloni, ότι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ευθύνεται ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Σε δηλώσεις του ο Berlusconi υποστήριξε πως εάν ήταν αυτός ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δεν θα επιδίωκε μια συνάντηση με τον Zelensky, αναφέροντας πως εάν ο Ουκρανός πρόεδρος «είχε σταματήσει να επιτίθεται στις δύο αυτόνομες δημοκρατίες του Donbass, δεν θα είχε συμβεί ο πόλεμος».
«Γινόμαστε μάρτυρες της καταστροφής της χώρας του και της σφαγής των στρατιωτών και των πολιτών της Ουκρανίας.
Κρίνω τη συμπεριφορά αυτού του κυρίου πολύ, πολύ αρνητικά» ανέφερε ο Berlusconi, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργός του είχε μια πολύ στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Μάλιστα ο Berlusconi, επικεφαλής του Forza Italia που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, κάλεσε τις ΗΠΑ να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, μόνο εφόσον ο Zelesnky ζητήσει την κατάπαυση του πυρός.

Κρίση

Τις δηλώσεις αυτές έσπευσε αμέσως να καταδικάσει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, η οποία μάλιστα υπογράμμισε πως η Ιταλία στέκεται σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας.

Πυρά

Παρά τις προσπάθειες της Meloni να διαβεβαιώσει το Κίεβο για τη στάση της Ιταλίας, αυτές δεν κατάφεραν να καταπραΰνουν τις αντιδράσεις των Ουκρανών.
«Είναι ντροπή για την Ιταλία αυτές οι δηλώσεις» είπε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.
«O Berlusconi είναι ένας VIP υποκινητής που δρα στο πλαίσιο της ρωσικής προπαγάνδας, προδίδει την φήμη της Ιταλίας για την φιλία του με τον Putin» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Podolyak, ο οποίος προέτρεψε τον Berlusconi: «Πέτα τη μάσκα και πες δημόσια ότι στηρίζεις τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού».

Φιλά τα ματωμένα χέρια του Putin

Εξίσου οργισμένη ήταν η τοποθέτηση του Oleg Nikolenko, εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι γελοίες κατηγορίες του Berlusconi εναντίον του Ουκρανού προέδρου είναι μια προσπάθεια να φιλήσει τα χέρια του Putin, που είναι καλυμμένα με αίμα μέχρι τους αγκώνες».
«Την ίδια ώρα, θα πρέπει να καταλάβει πως με το να διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα ενθαρρύνει τη Ρωσία να συνεχίσει τα εγκλήματά της εναντίον της Ουκρανίας και ως εκ τούτου φέρει πολιτική και ηθική ευθύνη» υποστήριξε ο Nikolenko, ο οποίος κατηγόρησε τον Berlusconi ότι «προσπαθεί να δείξει αφοσίωση στον Ρώσο δικτάτορα» ενώ έκανε έναν παραλληλισμό με τη σχέση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού με τον αποβιώσαντα Λίβυο ηγέτη M. Gaddafi.
Μάλιστα στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Nikolenko δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του Berlusconi που φιλάει το χέρι του Gaddafi το 2010.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης