Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία ετοιμάζει «πυρηνική» προβοκάτσια, προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας – Τι περιλαμβάνει στο σχέδιο

Η Ουκρανία ετοιμάζει «πυρηνική» προβοκάτσια,  προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο  Άμυνας – Τι περιλαμβάνει στο σχέδιο
To σχέδιο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών για να κατηγορηθεί η Ρωσία, σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
Το Κίεβο σχεδιάζει μια μεγάλης έκτασης πρόκληση πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία για παραβίαση της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια, δήλωσε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Πριν από την έναρξη της 11ης έκτακτης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να σχεδιάζει μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια για να κατηγορήσει τη Ρωσία για υποτιθέμενη ‘’κατάφωρη παραβίαση’’ της Σύμβασης για την Πυρηνική Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η πρόκληση στοχεύει στο να κατηγορήσει τον ρωσικό στρατό για την πραγματοποίηση «πληγμάτων σε ραδιενεργά επικίνδυνες εγκαταστάσεις στην Ουκρανία που προκαλούν διαρροές ραδιενεργών ουσιών και μόλυνση του εδάφους».
‘Για να πραγματοποιηθεί αυτή η πρόκληση, πολλά εμπορευματοκιβώτια με ραδιενεργές ουσίες παραδόθηκαν από μια ευρωπαϊκή χώρα στην Ουκρανία παρακάμπτοντας τον τελωνειακό έλεγχο.
Αυτές οι ουσίες υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για την τοπική μόλυνση του εδάφους κοντά σε μια επικίνδυνη εγκατάσταση με ραδιενεργά στοιχεία που ελέγχεται από το Κίεβο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
China makes breakthrough in high-level radioactive waste disposal  technique, achieves milestone in nuclear industry devt - Global Times
Η προετοιμασία του σχεδίου

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, το Ρωσικό Διυπηρεσιακό Αρχηγείο Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας δήλωσε ότι οι ουκρανικές αρχές, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, προετοιμάζουν μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση εντός και γύρω από το Τσερνόμπιλ .
Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται να αναφερθεί ότι λόγω των ενεργειών του ρωσικού στρατού στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, προκλήθηκε ραδιενεργή μόλυνση του εδάφους της Ουκρανίας .
Διευκρινίζεται ότι η πρακτική εφαρμογή  του σχεδίου απο τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ξεκίνησε στα τέλη Ιανουαρίου 2023.
Στη συνέχεια, το Κίεβο ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Καταστροφών 66 χιλιάδες σετ ειδικής προστατευτικής ενδυμασίας, 20 εκατομμύρια προσωπικές μάσκες αερίων, καθώς και συσκευές χημικής αναγνώρισης, ειδικούς μετρητές και ένα ευρύ φάσμα αντιδότων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης