Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στον Ειρηνικό: Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Ανησυχία στον Ειρηνικό: Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα
Η εκτόξευση αυτή γίνεται αφού η Πιονγκγιάνγκ απείλησε χθες, Παρασκευή 17/2, με μια "άνευ προηγουμένου, επίμονη, ισχυρή" απάντηση, την Ν. Κορέα και τις ΗΠΑ.
Σχετικά Άρθρα
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σάββατο 18/2 βαλλιστικό πύραυλο προς την θάλασσα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.
Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε αντικείμενο που θα μπορούσε να είναι βαλλιστικός πύραυλος.
Η πρώτη εκτόξευση πυραύλου της Βόρειας Κορέας από την 1η Ιανουαρίου γίνεται αφού η Πιονγκγιάνγκ απείλησε χθες, Παρασκευή 17/2, με μια "άνευ προηγουμένου, επίμονη, ισχυρή" απάντηση, καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα, εκτόξευσε πρωτόγνωρο αριθμό πυραύλων πέρυσι, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που θα μπορούσαν να πλήξουν οποιαδήποτε τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επανέλαβε τις ετοιμασίες για την πρώτη πυρηνική δοκιμή της από το 2017.
Σήμερα ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουνάν κοντά στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Στη Σουνάν βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, όπου η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις πρόσφατές δοκιμές ICBM.
Τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας έχουν απαγορευθεί με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όμως η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη όπλων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσει "εχθρικές πολιτικές" της Ουάσινγκτον και των συμμάχων τους.

Καταδίκη από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν έντονα την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου και είπαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή.
Δήλωση της Adrienne Watson, εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως ο πύραυλος, που εκτοξεύθηκε προς τη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, δεν αποτέλεσε άμεση απειλή όμως αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του αμερικανικού εδάφους και των συμμάχων τους Δημοκρατία της Κορέας και Ιαπωνία», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης