Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία με υπερηχητικό πύραυλο Zircon στις κοινές ναυτικές ασκήσεις με Κίνα - Ν. Αφρική

Η Ρωσία με υπερηχητικό πύραυλο Zircon στις κοινές ναυτικές ασκήσεις με Κίνα - Ν. Αφρική
Τα γυμνάσια θα ξεκινήσουν καθώς ξεκινά η μεγάλη διάσκεψη για την ασφάλεια στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κοινή ναυτική άσκηση με την Κίνα και τη Νότια Αφρική, στην οποία θα μπορούσε να γίνει δοκιμαστική εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου κρουζ, καθώς οι δυτικοί ηγέτες συγκεντρώνονται για μια σημαντική διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο.
Μια φρεγάτα οπλισμένη με το όπλο Zircon έχει αναπτυχθεί για 10 ημέρες κοινών ασκήσεων στον Ινδικό Ωκεανό, οι οποίες θα συμπέσουν με την πρώτη επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Sky News.
Το πλοίο έδεσε στο Κέιπ Τάουν το περασμένο Σαββατοκύριακο, διακοσμημένο με τα γράμματα Z και V - διαβόητα σύμβολα που οι δυνάμεις της Μόσχας χρησιμοποίησαν για να προωθήσουν την εισβολή.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική εκτόξευση του Zircon, αν και η Εθνική Άμυνα της Νότιας Αφρικής το διέψευσε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι πραγματοποίησε τελευταία φορά προσομοίωση εκτόξευσης του πυραύλου τον περασμένο μήνα - τον οποίο ο Vladimir Putin έχει χαρακτηρίσει "ασταμάτητο".
Τα γυμνάσια θα ξεκινήσουν καθώς ξεκινά η μεγάλη διάσκεψη για την ασφάλεια στη Γερμανία.

Κριτική στη Νότια Αφρική

Η απόφαση της Νότιας Αφρικής να φιλοξενήσει τη στρατιωτική άσκηση Mosi II, η οποία αρχίζει την Παρασκευή, προκάλεσε επικρίσεις στο εσωτερικό της χώρας και τροφοδότησε τους δυτικούς φόβους για τη ρωσική και κινεζική επιρροή σε ολόκληρη την Αφρική.
Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο Cyril Ramaphosa, λέει ότι τηρεί ουδέτερη στάση στον πόλεμο της Ουκρανίας και απείχε από ψήφισμα του ΟΗΕ που καταδίκασε το Κρεμλίνο πέρυσι.
Εν όψει των ασκήσεων, το υπουργείο Άμυνας της χώρας δήλωσε: "Η Νότια Αφρική, όπως κάθε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, έχει το δικαίωμα να διεξάγει τις εξωτερικές της σχέσεις σύμφωνα με τα εθνικά της συμφέροντα".
Η χώρα έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν ασκήσεις με άλλους διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας τον Νοέμβριο.
Όμως το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι αρκετοί διπλωμάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στη Νότια Αφρική "δεν εγκρίνουν".
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) έχουν επίσης επικρίνει τις ασκήσεις.
Αλλά το ANC έχει εδώ και καιρό στενούς δεσμούς με τη Μόσχα, καθώς η Σοβιετική Ένωση υποστήριξε το απαγορευμένο τότε κόμμα στον αγώνα του κατά του ρατσιστικού καθεστώτος απαρτχάιντ της χώρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης