Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κυρώσεις σε Lockheed Martin και Raytheon για την Ταϊβάν και τα… μπαλόνια

Κίνα: Κυρώσεις σε Lockheed Martin και Raytheon για την Ταϊβάν και τα… μπαλόνια
Κυρώσεις από Κίνα σε Lockheed Martin και Raytheon
Σχετικά Άρθρα
Στον «κατάλογο αναξιόπιστων οντοτήτων» ενέταξε η Κίνα την αμερικανική αμυντική βιομηχανία Lockheed Martin και μια θυγατρική της -επίσης αμερικανικής- Raytheon Technologies (την Raytheon Missile and Defense Corp).
Η κινεζική ηγεσία είχε προειδοποιήσει από εχθές 15/2 ότι θα ακολουθήσουν «αντίμετρα κατά των οντοτήτων στις ΗΠΑ που υπονομεύουν την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας».
Όπως σημειώνεται, οι Lockheed Martin (η κατασκευάστρια των F-35 και F-22) και Raytheon Technologies (η κατασκευάστρια των πυραύλων AIM-9X Sidewinder) έχουν πουλήσει οπλικά συστήματα στο αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν.
Ωστόσο, το Πεκίνο προχωρά στην εν λόγω κίνηση σε μια μάλλον όχι τυχαία χρονική συγκυρία, με φόντο την – αδικαιολόγητη και προκλητική, σύμφωνα με την κινεζική πλευρά – κατάρριψη του κινεζικού μπαλονιού που είχε βρεθεί να πετά πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω κατάρριψη έγινε στις 4 Φεβρουαρίου από αμερικανικό F-22 με πύραυλο AIM-9X Sidewinder.
Lockheed Martin και Raytheon δεν πωλούν όπλα στην Κίνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους νέους περιορισμούς που δηλώνει ότι πρόκειται να θέσει σε ισχύ, το Πεκίνο απαγορεύει στις εν λόγω εταιρείες να επενδύουν στην Κίνα και στα ανώτερα στελέχη τους να εισέρχονται στη χώρα, ακυρώνει τις άδειες παραμονής του προσωπικού τους που ενδέχεται να βρίσκεται στην Κίνα και επιβάλλει στις Lockheed Martin και Raytheon πρόστιμα με συνολικό ύψος διπλάσιο της αξίας των όπλων που έχουν πουλήσει στην Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης