Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Προφητεία» Khodorkovsky (πρ. Ρώσος ολιγάρχης): Εάν χάσει η Ουκρανία, πάμε για πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

«Προφητεία» Khodorkovsky (πρ. Ρώσος ολιγάρχης): Εάν χάσει η Ουκρανία, πάμε για πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί σύγκρουση με την Κίνα, είναι να αυξηθεί η δυτική βοήθεια στο Κίεβο είπε ο Khodorkovsky
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως εάν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, τότε το επόμενο που θα συμβεί, θα είναι να ξεσπάσει ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας διατύπωσε ο Mikhail Khodorkovsky, ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και ιδιοκτήτης του κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου Yukos που αφού ήρθε σε ρήξη με τον Putin, φυλακίστηκε για μια δεκαετία και τελικά έφυγε από τη Ρωσία το 2013 κατόπιν χάρης που έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο.
Ο Khodorkovsky, ο οποίος έκτοτε ζει στο εξωτερικό (Ελβετία, Μ. Βρετανία) και αποτελεί έναν από τους δριμύτερους επικριτές του Putin, υποστήριξε επί της ουσίας πως η παροχή στρατιωτικής και οικονομικής βοήθεια στην Ουκρανία είναι μονόδρομος για τη Δύση, η οποία πρέπει να διασφαλίσει τη νίκη της, ειδάλλως θα είναι αναπόφευκτος ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Προειδοποίηση

Λίγο πριν την ομιλία του στην ετήσια Διάσκεψη για την Ασφάλεια που θα διεξαχθεί στο Μόναχο σε λίγες ημέρες, ο πρώην Ρώσος ολιγάρχης ανέφερε σε δηλώσεις του στην Washington Post πως εάν η Ουκρανία ηττηθεί από τη Ρωσία, τότε θα είναι αναπόφευκτος ο πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας.
«Ένας χαμένος πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα σκαλοπάτι για τον πόλεμο στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.
Πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμα και ένας ισχυρός άντρας όταν δεχθεί χτύπημα στο πρόσωπο, αρκετοί άλλοι θα βρεθούν να αρχίσουν να αμφιβάλλουν, εάν αυτός ο τύπος είναι πράγματι δυνατός και θα θέλουν να του σπάσουν τα δόντια» ανέφερε ο Khodorkovsky.

Στρατιωτική βοήθεια

«Αν οι ΗΠΑ θέλουν να πάνε σε πόλεμο στην Ασία, τότε ο πλέον κατάλληλος δρόμος για αυτό είναι να δείξουν αδυναμία στην Ουκρανία» υποστήριξε ο Khodorkovsky, ο οποίος υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια πολεμική σύγκρουση με την Κίνα, είναι η Δύση να αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική της βοήθεια προς το Κίεβο και να διασφαλίσει τελικά τη νίκη του.

Πυρά κατά του Putin

Ο Khodorkovksy είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Putin, έχοντας μάλιστα αναφέρει πως όσο ο Putin παραμένει στην εξουσία, ο κόσμος δεν θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής, καθώς είναι ένας επικίνδυνος πολιτικός που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απομακρυνθεί από την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης