Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ετοιμάζεται για το αναπόφευκτο: τη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ - Θα υπάρξει απάντηση για το σαμποτάζ στους Nordstream

Η Ρωσία ετοιμάζεται για το αναπόφευκτο: τη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ - Θα υπάρξει απάντηση για το σαμποτάζ στους Nordstream
Η απάντηση για τους Nordstream θα λάβει χώρα σε χρόνο, τρόπο και τόπο που θα επιλέξει η Ρωσία.
Σχετικά Άρθρα
Οι ιστορικοί του μέλλοντος, αναπόφευκτα, θα συναινέσουν στο εξής: το 2022 επεφύλασσε κοσμοϊστορικά γεγονότα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και ερευνητή Pepe Escobar, που αναφέρει πως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και τις αποκαλύψεις Hersch, τις οποίες «έπνιξαν» τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την απάντηση… του ρωσικού παράγοντα.
Όπως επισημαίνει, όλοι γνώριζαν ότι η αμερικανική αυτοκρατορία το έκανε…
Η επιβεβαίωση για την ανατίναξη των Nord Stream 1 και 2 ήλθε από την έκθεση βόμβα του βραβευμένου δημοσιογράφου Seymour Hersh… δίνοντας μάλιστα τρία ονόματα: Sullivan, Blinken και Nuland..
«Το νεοφιλελεύθερο τρίο ευθύνεται για τη διαμόρφωση μιας νέας τάξης πραγμάτων».
Αναμφισβήτητα, στο κέντρο της κριτικής ο Hersh ρίχνει την ευθύνη απευθείας στον Λευκό Οίκο.
«Η CIA είναι εκτός έκθεσης… περιέργως.
Ολόκληρη η έκθεση μπορεί να διαβαστεί ως το καδράρισμα ενός αποδιοπομπαίου τράγου – εύθραυστου αποδιοπομπαίου τράγου.
Τα απόρρητα έγγραφα στο γκαράζ, το ατελείωτο βλέμμα στο κενό, το κέρας της ακατανόητης μουρμούρας και, φυσικά, ολόκληρο το, φρικτό, πολυετές καρουζέλ οικογενειακής διαφθοράς μέσα και γύρω από την Ουκρανία δείχνουν… τον πρωταίτιο» λέει ο Escobar.
Όλως τυχαίως, η αναφορά του Hersh έτυχε να εμφανιστεί αμέσως μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία/Συρία.
Αυτός είναι ένας δημοσιογραφικός σεισμός από μόνος του, που απλώνεται πάνω από τα ρήγματα και αποκαλύπτει αμέτρητες υπαίθριες ρωγμές, ψήγματα αλήθειας που διψούν για αέρα ανάμεσα στα ερείπια.
Είναι όμως μόνο αυτό; Κρατάει το αφήγημα από την αρχή μέχρι το τέλος; ναι και όχι.

Γιατί τώρα;

Αυτή είναι μια διαρροή από προερχόμενη κατευθεία από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, τη βασική πηγή του Hersh.
Και μπορεί το remix του «Βαθιού λαρυγγιού» του 21ου αιώνα να τρομάζει με την τοξικότητα του συστήματος, αλλά ξέρει πως, ό,τι και να πει, δεν θα έχει συνέπειες.
Το δειλό Βερολίνο δεν θα τρίζει καν.
Μετά από όλα, η συμμορία των Πρασίνων έχει εκστασιαστεί, επειδή η τρομοκρατική επίθεση έχει προωθήσει πλήρως τη μεσαιωνική ατζέντα της γερμανικής αποβιομηχάνισης.
Παράλληλα, όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι υποτελείς λαμβάνουν περαιτέρω επιβεβαίωση ότι αυτή είναι η μοίρα που τους περιμένει αν δεν ακολουθήσουν τη Φωνή του Κυρίου τους.
Το αφήγημα του Hersch θεωρεί τους Νορβηγούς βασικό εξάρτημα του τρόμου.
Δεν προκαλεί έκπληξη: Ο Jens του ΝΑΤΟ ήταν ένα πλεονέκτημα της CIA για ίσως μισό αιώνα. Και το Όσλο είχε φυσικά τα δικά του κίνητρα για να είναι μέρος της συμφωνίας:
να μαζέψει πολλά μετρητά πουλώντας ό,τι εφεδρικά αποθέματα ενέργειας είχε στους απελπισμένους Ευρωπαίους πελάτες.
Ένα μικρό αφηγηματικό πρόβλημα είναι ότι η Νορβηγία, σε αντίθεση με τις Η.Π.Α., δεν διαθέτει κανένα επιχειρησιακό P-8 Poseidon
Αυτό που ήταν σαφές εκείνη την εποχή είναι ότι ένα αμερικανικό P-8 πήγαινε πέρα δώθε, από τις Η.Π.Α. στο νησί Bornholm.
Ένα άλλο περίεργο γεγονός είναι ότι ο Hersh - μάλλον, η βασική του πηγή - είχε εξαφανίσει την MI6 εντελώς από το αφήγημα.
Η SVR, η ρωσική αντικατασκοπική υπηρεσία, είχε εστιάσει σαν λέιζερ στην MI6 εκείνη την εποχή, καθώς και στους Πολωνούς.
Αυτό που εδραίωνε το αφήγημά τους είναι ότι ο συνδυασμός Άγγλων - Αμερικανών παρείχε τον σχεδιασμό, την πληροφορία και τον συντονισμό της επιμελητείας, ενώ η τελική πράξη –στην περίπτωση αυτή, μια σημαδούρα σόναρ που πυροδότησε τα εκρηκτικά C4– μπορεί να έγινε από τους Νορβηγούς.
Το πρόβλημα είναι ότι η σημαδούρα μπορεί να έχει πέσει από ένα αμερικανικό P-8.
Και δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ένα από τα τμήματα του Nord Stream 2 έμεινε άθικτο.
Το modus operandi του Hersch είναι θρυλικό.
Από την οπτική γωνία ενός ξένου ανταποκριτή από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, από τις Η.Π.Α. σε όλες τις γωνιές της Ευρασίας, είναι εύκολο για κάποιον να καταλάβει πώς χρησιμοποιεί ανώνυμες πηγές και πώς έχει πρόσβαση και προστατεύει την εκτενή λίστα των επαφών του: η εμπιστοσύνη λειτουργεί αμφίδρομα.
Αλλά φυσικά το ενδεχόμενο παραμένει: κι αν παίζεται;
Το σενάριο ταλαντεύεται!

Τι θέλει να κάνει η Ρωσία;

Αναμφισβήτητα ολόκληρος ο πλανήτης αναρωτιέται ποια θα είναι η ρωσική απάντηση.
Κοιτάζοντας τη σκακιέρα, αυτό που βλέπουν το Κρεμλίνο και το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ότι η Merkel ομολογεί ότι το Minsk 2 ήταν απλώς ένα τέχνασμα.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Benett στο αρχείο περιγράφει λεπτομερώς πώς οι Αγγλοαμερικανοί σκότωσαν την ειρηνευτική διαδικασία στην Ουκρανία που βρισκόταν σε θετική τροχιά στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο που το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει καταστήσει σαφές ότι, όταν πρόκειται για διαπραγματεύσεις, οι όποιες προτεινόμενες χειρονομίες καλής θέλησης είναι «άκαιρες και αδικαιολόγητες».
Το υπουργείο, επίτηδες, και κάπως δυσοίωνα, ήταν ασαφές σε ένα βασικό ζήτημα: «αντικείμενα στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων» δέχθηκαν επίθεση από το Κίεβο – με τη βοήθεια των Αμερικανών.
Αυτές οι επιθέσεις μπορεί να πραγματοποιήθηκαν από κράτη του παγκόσμιου Νότου, ή από την υπερδύναμη παρία, που έστειλε στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας τον διεθνές δίκαιο.
Θα χρειαστεί χρόνος για να προσδιοριστεί πλήρως ποια φατρία του Deep State μπορεί να χρησιμοποίησε τον Hersh για να προωθήσει την ατζέντα του.
Φυσικά το γνωρίζει - αλλά αυτό δεν θα ήταν ποτέ αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από την έρευνα για μια βόμβα (τρεις μήνες σκληρής δουλειάς).
Οι ΗΠΑ Τα κύρια μέσα ενημέρωσης θα κάνουν τα πάντα για να καταστείλουν, να λογοκρίνουν, να υποτιμούν και να αγνοούν την αναφορά του Hersh, αλλά η έκθεση εξαπλώνεται ήδη σαν πυρκαγιά.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Lavrov έχει απασφαλίσει, όπως ο Medvedev, καταγγέλλοντας πώς οι Η.Π.Α. έχουν «εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας, με τις δύο πυρηνικές δυνάμεις να βρίσκονται τώρα σε τροχιά άμεσης αντιπαράθεσης.
Και καθώς η Ουάσιγκτον κήρυξε ως στόχο της τη «στρατηγική ήττα» της Ρωσίας και μετέτρεψε τις διμερείς σχέσεις σε σφαίρα πυρός, δεν μπορεί να υπάρξει πλέον «business as usual».
Η ρωσική «απάντηση» -ακόμα και πριν από την έκθεση του Hersh- ήταν εντελώς σε άλλο επίπεδο.
Προχωρημένη αποδολαριοποίηση σε όλο το φάσμα, από την EAEU έως τα BRICS και πέρα από αυτήν• και πλήρης αναπροσανατολισμός του εμπορίου προς την Ευρασία και άλλα μέρη του Παγκόσμιου Νότου.
Η Ρωσία δημιουργεί νέους όρους, προετοιμαζόμενο για το αναπόφευκτο: την ώρα της μετωπικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.
Καθώς προχωρούν οι εξελίξεις, τα γεγονότα στο πεδίο της μάχης δείχνουν ότι η Ρωσία θα συντρίψει τον ουκρανικό στρατό.
Η τρομοκρατική επίθεση στους Nord Streams φυσικά θα κρύβεται πάντα στο παρασκήνιο.
Θα υπάρξει ανάκρουση.
Αλλά η απάντηση θα λάβει χώρα σε χρόνο, τρόπο και τόπο που θα επιλέξει η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης