Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatar Gate - Εξελίξεις: Προφυλακίστηκε για διαφθορά ο Βέλγος ευρωβουλευτής Marc Tarabella

Qatar Gate - Εξελίξεις: Προφυλακίστηκε για διαφθορά ο Βέλγος ευρωβουλευτής Marc Tarabella
Ο 59χρονος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής προφυλακίστηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Σχετικά Άρθρα
Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Marc Tarabella ο οποίος κατηγορείται κυρίως για διαφθορά, προφυλακίστηκε στις 11/2/2023 στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά υποψίες ανάμειξης του Κατάρ και του Μαρόκου στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
Ο 59χρονος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής προφυλακίστηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.
Άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, έχουν ήδη φυλακιστεί γι αυτό το σκάνδαλο που ξέσπασε στις 9 Δεκεμβρίου και οδήγησε σε σειρά συλλήψεων στις Βρυξέλλες.
Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, ο Ιταλός Antonio Panzeri, πρώην ευρωβουλευτής, παραδέχτηκε τον Ιανουάριο ότι ενορχήστρωσε αυτή την απάτη.
Ο ίδιος κατέληξε σε συμφωνία με την εισαγγελία που προβλέπει ποινή φυλάκισης η οποία περιορίζεται στο ένα έτος, με αντάλλαγμα ακριβείς δηλώσεις για την απάτη και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.
Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Panzeri ενέπλεξε τον Tarabella ενώπιον των ανακριτών τον Δεκέμβριο λίγο μετά τη σύλληψή του.
Υποστήριξε ότι του κατέβαλε ποσό "μεταξύ 120.000 και 140.000 ευρώ" για τη βοήθειά του στα θέματα που σχετίζονταν με το Κατάρ.
Ο Tarabella αρνήθηκε οποιαδήποτε κατάχρηση και ζήτησε να καταθέσει για να δώσει εξηγήσεις.
Η βελγική δικαιοσύνη χρειάστηκε να περιμένει τη λήξη της διαδικασίας άρσης της ασυλίας στο Κοινοβούλιο, στις 2 Φεβρουαρίου, για να εξετάσει οποιοδήποτε μέτρο καταναγκασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης