Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν συνέπειες για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream – Να επιταχυνθούν οι έρευνες ζητά η Ρωσία

Oι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν συνέπειες για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream – Να επιταχυνθούν οι έρευνες ζητά η Ρωσία
Τι δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, ο οποίος επιμένει στην ανάγκη ταχείας διεξαγωγής της διεθνούς έρευνας
Σχετικά Άρθρα
Οι αμερικανικές αρχές θα αντιμετωπίσουν συνέπειες λόγω των ενδείξων για εμπλοκή της Ουάσιγκτον στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, μεταδίδει το RIA Novosti το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.
«Σε γενικές γραμμές, το χθεσινό δημοσίευμα επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα στα οποία είχαμε ήδη καταλήξει», δήλωσε ο Ryabkov, προσθέτοντας ότι η Ρωσία υποψιάστηκε αμέσως την εμπλοκή των ΗΠΑ και πιθανώς άλλων χωρών του ΝΑΤΟ στην πράξη δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2.
Η επιδίωξη της Δύσης να καθυστερήσει την έρευνα και να αποκλείσει τη συμμετοχή Ρώσων εκπροσώπων σε αυτήν ήταν μια άλλη επιβεβαίωση, σημείωσε ο Ryabkov.
«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν συνέπειες, παρά τις πολυάριθμες αρνήσεις που ακολούθησαν αμέσως από το συμβάν από αξιωματούχους από την Ουάσιγκτον», κατέληξε.
Στις 8 Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο έγραφε ότι η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream οργανώθηκε από Αμερικανούς δύτες με την υποστήριξη της Νορβηγίας.
Τέτοιες πληροφορίες θα πρέπει να υποδεικνύουν την ανάγκη να επιταχυνθεί η έρευνα, αλλά μέχρι στιγμής η Δύση κάνει προσπάθειες να την περιορίσει, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, αναφέρει το πρακτοτρείο RBC.
Σύμφωνα με τον Peskov, το άρθρο του Hersh κάνει λόγο για ανάγκη διεξαγωγής διεθνούς έρευνας.
«Πρόκειται για πολύ σημαντικό υλικό, το οποίο θα πρέπει να προκαλέσει επιτάχυνση της διεθνούς έρευνας.
Ωστόσο, βλέπουμε σιωπηρες προσπάθειες να περιορισθεί η διεθνής έρευνα», εεπισήμανε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης