Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επιμένει να συμμετάσχει στις έρευνες για τους Nord Stream μετά τις αποκαλύψεις για το σαμποτάζ

Η Ρωσία επιμένει να συμμετάσχει στις έρευνες για τους Nord Stream μετά τις αποκαλύψεις για το σαμποτάζ
«Συνεχίζουμε να επιμένουμε στη συμμετοχή στην έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις μέσω των επίσημων, διπλωματικών διαύλων στις σχετικές υπηρεσίες», διαμηνύει η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία μέσω της διπλωματικής οδού συνεχίζει να επιμένει στη συμμετοχή στην έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, δήλωσε την Πέμπτη (9/2/2023) ο πρεσβευτής στη Γερμανία Sergey Nechayev στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.
«Συνεχίζουμε να επιμένουμε στη συμμετοχή στην έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις μέσω των επίσημων, διπλωματικών διαύλων στις σχετικές υπηρεσίες», είπε ο διπλωμάτης.
Παράλληλα, η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ενεργεί μέσω των διεθνών διερευνητικών νομικών διαύλων της, «προσπαθώντας να λάβει τις κατάλληλες εξηγήσεις από τις γερμανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου», πρόσθεσε ο Nechayev.
«Κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον ότι αυτή ήταν μια σκόπιμη και συνειδητή ενέργεια που στόχευε στην καταστροφή αυτού του αγωγού», τόνισε.
«Από την αρχή, δηλώσαμε σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου, ότι η συμμετοχή μας σε αυτή την έρευνα ήταν απαραίτητη», πρόσθεσε.

Οι αποκαλύψεις

Ο διπλωμάτης εξέφρασε τη λύπη του που οι προσπάθειες της Ρωσίας να συμμετάσχει στην έρευνα αντιμετωπίστηκαν με απόρριψη, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης στην ίδια τη Ρωσία.
Στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανέφερε «πρωτοφανή ζημιά», η οποία είχε προκληθεί σε τρεις γραμμές των αγωγών Nord Stream την προηγούμενη ημέρα. Σουηδοί σεισμολόγοι κατέγραψαν δύο εκρήξεις κατά μήκος των αγωγών Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.
Στις 18 Νοεμβρίου 2022, η σουηδική Εισαγγελία αποφάνθηκε ότι οι εκρήξεις κατά μήκος των αγωγών ήταν πράξη δολιοφθοράς.
Η Ρωσική Γενική Εισαγγελία άνοιξε ποινική υπόθεση με την κατηγορία της διεθνούς τρομοκρατίας.
Την Τετάρτη (8/2/2023), ο Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο υποστήριξε ότι «τον περασμένο Ιούνιο, οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού, που δρούσαν υπό την κάλυψη της μεγάλης άσκησης του ΝΑΤΟ στα μέσα του καλοκαιριού, γνωστής ως BALTOPS 22, τοποθέτησαν τα εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν από απόσταση που, τρεις μήνες αργότερα, κατέστρεψε τρεις από τις τέσσερις γραμμές των Nord Stream.
Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως «η απόφαση του Biden να σαμποτάρει τους αγωγούς ήρθε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες άκρως μυστικής αντιπαράθεσης εντός της κοινότητας εθνικής ασφάλειας της Ουάσιγκτον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης