Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο στόχαστρο των αρχών η Barclays για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος

tags :
Βρετανία: Στο στόχαστρο των αρχών η Barclays για υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος
Υπό έρευνα η Barclays
Σχετικά Άρθρα
Για ενδεχόμενες αστοχίες των συστημάτων που εντοπίζουν τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ερευνούν την Barclays οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Ειδικότερα, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) της Βρετανίας ζήτησε επανεξέταση των συστημάτων της τράπεζας επισημαίνοντας τον αριθμό των περιστατικών ξεπλύματος χρήματος που εντόπισε πέρυσι, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.
Η FCA απευθύνθηκε στους επικεφαλής των τμημάτων εταιρικής τραπεζικής και λιανικής τραπεζικής της Barclays στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζητώντας “επανεξέταση ειδικευμένων προσώπων”, ή το λεγόμενο “Άρθρο 166”.
Όπως σημειώνει το Reuters, το Άρθρο 166 συνήθως περιλαμβάνει την πρόσληψη μιας ανεξάρτητης εταιρείας που εκπονεί εκθέσεις, ενδεχομένως με συστάσεις για βελτιώσεις.
Σημειώνεται ότι σε άλλη βρετανική τράπεζα, τη NatWest, τον Δεκέμβριο του 2021 επιβλήθηκε πρόστιμο 265 εκατ. λιρών (321 εκατ. δολαρίων) επειδή απέτυχε να αποτρέψει το ξέπλυμα σχεδόν 400 εκατ. λιρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης