Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απροσδόκητη αύξηση κερδών για την Barclays - Στα 1,51 δισ. στερλίνες το γ' 3μηνο

tags :
Απροσδόκητη αύξηση κερδών για την Barclays - Στα 1,51 δισ. στερλίνες το γ' 3μηνο
Τα έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 6 δισ. στερλίνες, από 5,5 δισ. στερλίνες την ίδια περίοδο πέρυσι
Απροσδόκητη αύξηση κερδών εμφάνισε η Barclays για το τρίτο τρίμηνο του 2022, χάρη στα ισχυρά έσοδα από τις συναλλαγές, παρά τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση από ένα δαπανηρό σφάλμα στις συναλλαγές στις ΗΠΑ.
Ο βρετανικός πιστωτικός οργανισμός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους ύψους 1,512 δισ. στερλινών, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,152 δισ. στερλίνες, ενώ σημείωσαν αύξηση από τα αναπροσαρμοσμένα 1,374 δισ. στερλίνες για την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ικανοποίηση στη διοίκηση

"Πραγματοποιήσαμε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρών αποδόσεων και επιτύχαμε αύξηση των εσόδων σε κάθε μία από τις τρεις επιχειρήσεις μας, με αύξηση 17% στα έσοδα του ομίλου στα 6,4 δισ. στερλίνες", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, C.S. Venkatakrishnan.
"Οι επιδόσεις μας στον τομέα FICC (συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων) ήταν ιδιαίτερα ισχυρές και συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε δυναμική στις καταναλωτικές μας επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ".
Ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1) ήταν 13,8%, έναντι 15,4% στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 και 13,6% το προηγούμενο τρίμηνο.
Τα έσοδα του ομίλου έφτασαν τα 6 δισ. στερλίνες, από 5,5 δισ. στερλίνες την ίδια περίοδο πέρυσι.
Η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (RoTE) ήταν 12,5%, έναντι 11,4% στο τρίτο τρίμηνο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης