Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η διπλωματία των σεισμών – Νέα επικοινωνία Cavusoglu με Blinken

Η διπλωματία των σεισμών – Νέα επικοινωνία Cavusoglu με Blinken
Οι ΗΠΑ θα γνωστοποιήσουν τη βοήθεια που προσφέρουν στην Τουρκία και τη Συρία
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken επικοινώνησε στις 9/2/2023 με τον Τούρκο ομόλογό του, τον Mevlut Cavusoglu για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες, προκειμένου να συζητήσουν με ποιον τρόπο μπορεί η Ουάσινγκτον να βοηθήσει την Τουρκία και τη Συρία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.
«Επρόκειτο πρωτίστως για μια προσπάθεια να μάθουμε από τους Τούρκους συμμάχους μας τι θα ήθελαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο εκπρόσωπος του State Department, Ned Price.
Οι ΗΠΑ θα μπορούν σύντομα να πουν περισσότερα για τη βοήθεια που θα παράσχουν στην Τουρκία, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Price, ο Cavusoglu έδωσε λεπτομέρειες για τις ανάγκες της Τουρκίας και η Ουάσινγκτον «θα κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει τις ανάγκες που ανέφεραν οι Τούρκοι».
Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι αμερικανικά ελικόπτερα βοηθούν τους διασώστες να φτάσουν σε περιοχές όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση.
Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει μια ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών αποτελούμενη από 200 άτομα.
Σχεδιάζεται επίσης η αποστολή γεννητριών, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνών για τους άστεγους, νερού και συστημάτων καθαρισμού του νερού.
Ο Price είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ζητούν την απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και προέτρεψε την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Bashar al Assad να επιτρέψει αμέσως να περάσει η βοήθεια μέσω των μεθοριακών διαβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης