Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Γερμανία ζητά από τους Ευρωπαίους συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα Leopard στην Ουκρανία

H Γερμανία ζητά από τους Ευρωπαίους συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα Leopard στην Ουκρανία
Το Βερολίνο ανησυχεί ότι τελικά πολλά ευρωπαϊκά κράτη δεν θα στείλουν αρκετά τανκ για να σχηματιστούν δύο τάγματα
Σχετικά Άρθρα
Να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αποστολή των Leopard στην Ουκρανία ζητά από τους Ευρωπαίους νατοϊκούς της συμμάχους η Γερμανία, η οποία φοβάται ότι τελικά πολλά ευρωπαϊκά κράτη δεν θα στείλουν τα άρματα μάχης που έχουν δεσμευτεί έτσι ώστε να σχηματιστούν δύο τάγματα αρμάτων μάχης.
Συγκεκριμένα το Βερολίνο «απαιτεί από τους Ευρωπαίους συμμάχους που διαθέτουν άρματα μάχης Leopard-2 να αναλάβουν επίσημα συγκεκριμένες και λεπτομερείς υποχρεώσεις» όσον αφορά τη μεταφορά αυτού του στρατιωτικού εξοπλισμού «έως το τέλος της εβδομάδας».
Όπως επισημαίνεται, αυτό θα επιτρέψει την καλύτερη προετοιμασία των σχεδίων για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας, κατά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις Βρυξέλλες στις 14 Φεβρουαρίου.
Η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την ανησυχία της ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν να στείλουν αρκετό στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία για να σχηματίσουν δύο τάγματα αρμάτων μάχης (62 μονάδες).
Στις 25 Ιανουαρίου, η Γερμανία είπε ότι θα στείλει 14 Leopard 2 στην Ουκρανία και ότι θα επιτρέψει και σε άλλες χώρες την επανεξαγωγή αυτού του εξοπλισμού.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Boris Pistorius, το Leopard 2 θα σταλεί στην Ουκρανία «μέχρι τα τέλη Μαρτίου».
Το Κίεβο αναμένει να λάβει έως και 140 άρματα μάχης από 12 κράτη στο πλαίσιο της πρώτης παρτίδας της διεθνούς βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης