Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτικές εκτιμήσεις: 184.000 Τούρκοι στα συντρίμμια – 4 εκατ. κτήρια επηρεάστηκαν

Εφιαλτικές εκτιμήσεις: 184.000 Τούρκοι στα συντρίμμια – 4 εκατ. κτήρια επηρεάστηκαν
Ο Τούρκος σεισμολόγος υποστηρίζει ότι τελικά η ένταση του σεισμού ήταν 7,8 Ρίχτερ
Σχετικά Άρθρα
Σε μια εφιαλτική εκτίμηση προχώρησε ο Τούρκος σεισμολόγος Övgün Ahmet Ercan, ο οποίος υποστήριξε πως τουλάχιστον 184.000 άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια.
«Περίπου 6.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει.
Αυτό αντιστοιχεί σε 48.000 διαμερίσματα σε τέσσερις ορόφους, 8 διαμερισμάτων (κάθε όροφος). Αυτό αντιστοιχεί σε 192.000 άτομα κάτω από τα ερείπια διά 4 ατόμων (σε κάθε διαμέρισμα).
Περίπου 8.000 άτομα έχουν διασωθεί.
Κάπου 184.000 (περισσότεροι) άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.
Φοβάμαι» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Ercan, ο οποίος σε σειρά αναρτήσεων του από την ημέρα των σεισμών στη νοτιοανατολική Τουρκία παραθέτει στοιχεία για τους φονικούς σεισμούς.
Συγκεκριμένα, ο Ercan αναφέρει ότι 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι και 4 εκατομμύρια κτήρια έχουν επηρεαστεί από τους σεισμούς, επισημαίνοντας πως το τελικό μέγεθος του σεισμού ήταν 7,8 Ρίχτερ.

Ζωή στα ερείπια

Κατά τον Ercan, ένας άνθρωπος που είναι παγιδευμένος στα συντρίμμια, θα ζήσει για μια ώρα το πολύ εάν είναι σε αεροστεγές μέρος και δύο ώρες εάν έχει αιμορραγία.
Εάν έχει χτυπήσει στο κεφάλι, θα μείνει ζωντανός για τρεις ώρες.
Σε περίπτωση αφυδάτωσης, το 10% πεθαίνει από δίψα στο τέλος της δεύτερης ημέρας και κατά μέσο όρο στο τέλος της έκτης ημέρας.
Στην ένατη ημέρα χωρίς νερό, το 90% πεθαίνει.

Οι κρίσιμες 72 ώρες

Όπως λέει ο Τούρκος σεισμολόγος, οι πρώτες 72 ώρες από το σεισμό είναι οι «χρυσές ημέρες», η τρίτη και τέταρτη ημέρα περιγράφονται ως «ασημένιες ημέρες» ενώ μετά την 9η ημέρα όλοι περιμένουν για ένα θαύμα, καθώς τα συντρίμμια αρχίζουν να μεταφέρονται.
Σύμφωνα με τον Ercan, μέσα στις δύο πρώτες ημέρες μπορεί να απεγκλωβιστεί κάποιος άνθρωπος με τα ελάχιστα δυνατά τραύματα.
Όπως επισημαίνει, το ποσοστό επιβίωσης όσων παραμένουν στα ερείπια στο τέλος της πρώτης ημέρας είναι μόλις 5%, ποσοστό που μειώνεται στο 2,5% στο τέλος της δεύτερης ημέρας και υποχωρεί στο 1% στο τέλος της 4ης ημέρας.
Το ποσοστό επιβίωσης την 6η ημέρα είναι μόλις 0,2% και στο τέλος της ένατης ημέρας είναι πλέον 0,01%.

Η διάρκεια του σεισμού

Σύμφωνα με τον Ercan, η διάρκεια του πρώτου σεισμού που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία ήταν 47 δευτερόλεπτα ενώ ο δεύτερος διήρκεσε 45 δευτερόλεπτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης