Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει την ανατίναξη των Nord Stream από Αμερικανούς δύτες – Ύποπτη σιωπή από Πεντάγωνο

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει την ανατίναξη των Nord Stream από Αμερικανούς δύτες – Ύποπτη σιωπή από Πεντάγωνο
Οι υπηρεσίες Τύπου του State Department, του Πενταγώνου και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν έχουν προβεί σε σχόλιο
Σχετικά Άρθρα
Ο Λευκός Οίκος απέρριψε κατηγορηματικά την Τετάρτη (8/2/2023) πληροφορίες ότι δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη της άσκησης Baltops, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κάτω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 τον περασμένο Ιούνιο.
«Αυτό είναι εντελώς ψευδές, είναι ένα πλήρες μυθιστόρημα», είπε στο TASS η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Adrienne Watson, κληθείσα να σχολιάσει την αποκάλυψη του Seymour Hersh
Στο άρθρο του, ο Hersh έγραψε ότι η απόφαση για την επιχείρηση ανατίναξης ελήφθη προσωπικά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με αξιωματούχους της διοίκησης που ασχολούνται με την εθνική ασφάλεια: τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan, τον υπουργό Εξωτερικών Anthony Blinken και την υφυπουργό Εξωτερικών. για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland και άλλους.

Σιωπή από Πεντάγωνο

Οι υπηρεσίες Τύπου του State Department, του Πενταγώνου και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί σε αίτημα του TASS να σχολιάσει τις πληροφορίες που παρείχε ο Hersh.
Η Nord Stream AG ανέφερε ότι τρία νήματα των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 είχαν υποστεί μία άνευ προηγουμένου ζημιά στις 27 Σεπτεμβρίου.
Σουηδοί σεισμολόγοι αποκάλυψαν αργότερα ότι δύο εκρήξεις καταγράφηκαν κατά μήκος των αγωγών Nord Stream στις 26 Σεπτεμβρίου.
Μετά από αυτό, ερευνητές από τη Ρωσία Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ξεκίνησε έρευνα για αυτή την πράξη διεθνούς τρομοκρατίας σε σχέση με τις εκρήξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης