Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Η Ουκρανία και η Βρετανία νίκησαν τον φόβο του πολέμου

Zelensky: Η Ουκρανία και η Βρετανία νίκησαν τον φόβο του πολέμου
O πρωθυπουργός της χώρας Rishi Sunak και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Keir Starmer, παραμερίζοντας τις πολιτικές τους διαφορές, στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον και χειροκροτήσουν
Σχετικά Άρθρα
Βρετανοί βουλευτές και από τα δύο σώματα, των Κοινοτήτων και των Λόρδων, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αίθουσα του Κοινοβουλίου του Γουεστμίνστερ για να ακούσουν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Λονδίνο για επίσημη επίσκεψη.
Όρθιοι, εκατοντάδες βουλευτές τον υποδέχθηκαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα σε μια "σπάνια εκδήλωση" αλληλεγγύης όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Lindsay Hile που τον καλωσόρισε στο βήμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Rishi Sunak και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Keir Starmer, παραμερίζοντας τις πολιτικές τους διαφορές, στέκονταν ο ένας δίπλα στον άλλον και χειροκροτήσουν.
Ένδειξη ότι σύσσωμο το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού.
"Το να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου δεν είναι απλά ένας αγώνας για τα σύνορα της χώρας σου αλλά αγώνας για την ελευθερία και την δημοκρατία", τόνισε μεταξύ άλλων ο Lindsay Hile λίγο πριν δώσει τον λόγο στον Ουκρανό πρόεδρο.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος Zelensky ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως "ήρθα εδώ και στέκομαι μπροστά σας στο όνομα όλων των Ουκρανών που αγωνίζονται για την ελευθερία τους και εξ ονόματος τους θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια σας".
Μεταξύ άλλων τόνισε πως "το Λονδίνο βρίσκεται στο πλευρό του Κιέβου από την πρώτη στιγμή". Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συμβολή του Boris Johnson σημειώνοντας πως η σημαντική του βοήθεια, ένωσε όλους τους συμμάχους στο πλευρό της Ουκρανίας.
"Η Ουκρανία και η Βρετανία νίκησαν τον φόβο του πολέμου", υπογράμμισε ο πρόεδρος Ζελένσκι επισημαίνοντας παράλληλα πως "ήδη έχουμε πετύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα". Όπως όμως είπε "το κακό παραμένει και η μάχη συνεχίζεται" αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτό θα νικηθεί.
"Θα νικήσουμε το κακό και γνωρίζω πολύ καλά ότι η νίκη μας θα αλλάξει τον κόσμο", σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Για την βοήθεια της Βρετανίας είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθούσε την χώρα του ακόμη και πριν την εισβολή της Ρωσίας.
Στάθηκε στην προμήθεια των τεθωρακισμένων Challenger 2 αλλά και την εκπαίδευση Ουκρανών στην Αγγλία για να τα χρησιμοποιούν αποτελεσματικά.
"Η βοήθεια σας δεν είναι σημαντική μόνο για το μέλλον της Ουκρανίας αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης", τόνισε ο Zelensky.
Σε μια συμβολική πράξη δώρισε στον πρόεδρο της Βουλής ένα κράνος Ουκρανού πιλότου το οποίο έγραφε επάνω "έχουμε ελευθερία, δώστε μας φτερά να την προστατεύσουμε".
Αργότερα σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης