Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει η μεταναστευτική κρίση - Για μέτρα πιέζει η Ελλάδα, η Αυστρία απειλεί να μπλοκάρει την τελική δήλωση της Συνόδου

Επιστρέφει η μεταναστευτική κρίση - Για μέτρα πιέζει η Ελλάδα, η Αυστρία απειλεί να μπλοκάρει την τελική δήλωση της Συνόδου
Επιστρέφει η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη

Επιστρέφει η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, με οκτώ κράτη -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να ζητούν τη λήψη μέτρων, καταγγέλοντας την κατάρρευση του υφιστάμενου συστήματος ασύλου.
Την ίδια ώρα, έτοιμος να μπλοκάρει την τελική δήλωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες συμφωνίες για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, δηλώνει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Karl Nehammer.
Τα κενά λόγια δεν θα αρκέσουν, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για μια «σαφή και κατηγορηματική δέσμευση» αναφορικά με την ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τη χρήση κεφαλαίων της ΕΕ για το σκοπό αυτό.

Η Αυστρία ζητά επέκταση του φράκτη

Τον Ιανουάριο ο Nehammer είχε ζητήσει να χρησιμοποιηθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επέκταση ενός συνοριακού φράκτη ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει αύριο, Πέμπτη, η Αυστρία και επτά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, έστειλαν επιστολή στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ασκώντας πίεση για να τεθούν μεγαλύτερα εμπόδια στην παράτυπη μετανάστευση.
Στην επιστολή των επικεφαλής των κυβερνήσεων της Αυστρίας, της Ελλάδας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Μάλτας και της Σλοβακίας υπογραμμίζεται πως το υφιστάμενο σύστημα ασύλου έχει καταρρεύσει και ωφελεί κυρίως τους λαθραίους διακινητές ανθρώπων.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης