Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει να βλέπει Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο ο Elon Musk - «Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο»

Συνεχίζει να βλέπει Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο ο Elon Musk - «Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο»
Παρά το γεγονός ότι ο Musk παρείχε τα δορυφορικά συστήματα διαδικτύου SpaceX Starlink στην ουκρανική κυβέρνηση, οι υποστηρικτές του πολέμου επιτέθηκαν στον Musk επειδή ζήτησε ειρήνη
Σχετικά Άρθρα
"Οι περισσότεροι αγνοούν τον κίνδυνο" του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζει να κλιμακώνεται.
Αυτό προειδοποίησε για ακόμη μία φορά ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, απαντώντας στο νήμα κάτω από το σχόλιο σε ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres στη Γενική Συνέλευση, κατά την οποία εξέφρασε τον φόβο του ότι η ανθρωπότητα βαδίζει προς έναν "ευρύτερο πόλεμο" με "τα μάτια ορθάνοιχτα".
"Θα μπορούσαμε σε παρακαλώ να μην κάνουμε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο", ρώτησε ο σχολιαστής Luke Rudkowski.
"Οι περισσότεροι αγνοούν τον κίνδυνο", απάντησε ο Musk.

Συνεχίζεται η κόντρα με τους Ουκρανούς

Παρά το γεγονός ότι ο Musk παρείχε τα δορυφορικά συστήματα διαδικτύου SpaceX Starlink στην ουκρανική κυβέρνηση, οι υποστηρικτές του πολέμου επιτέθηκαν στον Musk επειδή ζήτησε ειρήνη.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Mikhail Podoliak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Vladimir Zelensky, ισχυρίστηκε μάλιστα, χωρίς αποδείξεις, ότι ο Musk περιόριζε την εμβέλεια των φιλοουκρανικών λογαριασμών στο Twitter προκειμένου να βοηθήσει στη διάδοση της "ρωσικής προπαγάνδας".
"Ίσως χρειάζεται μια ρυθμιστική αρχή για να εξηγήσει τους κανόνες ανταγωνισμού στον ιδιοκτήτη;" πρότεινε ο Podoliak.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter προειδοποίησε προηγουμένως ότι η "αδιάκοπη κλιμάκωση" της σύγκρουσης στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κόσμου.

Σύγχυση δηλώσεων

Τον Ιανουάριο, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock προκάλεσε αναστάτωση αφού είπε ότι "διεξάγουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας".
Αυτό ώθησε τον πρόεδρο της Κροατίας Zoran Milanovic να απαντήσει χαρακτηρίζοντας το σχόλιο "τρέλα" και ευχόμενος στη Γερμανία καλύτερη τύχη από ό,τι στον τελευταίο πόλεμο που είχαν με τη Ρωσία πριν από 70 χρόνια.
Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια "καταστροφής της Ρωσίας" από "τρελούς" που προσπαθούν να επιβάλουν τις αξίες τους θα οδηγήσει στο "τέλος του κόσμου".
"Προσευχόμαστε στον Κύριο ώστε να φωτίσει αυτούς τους τρελούς και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία να καταστρέψουν τη Ρωσία θα σημάνει το τέλος του κόσμου", δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ο Donald Trump προειδοποίησε πρόσφατα: "Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου" και σε ένα προεκλογικό βίντεο την περασμένη εβδομάδα υποστήριξε: "Αν ήμουν πρόεδρος, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας δεν θα είχε συμβεί ποτέ... ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια".
"Αλλά ακόμη και τώρα, αν ήμουν πρόεδρος, θα ήμουν σε θέση να διαπραγματευτώ τον τερματισμό αυτού του φρικτού και ταχέως κλιμακούμενου πολέμου μέσα σε 24 ώρες", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης