Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστημική απειλή η κρίση στον Όμιλο Adani - Στα 3,1 δισ. δολ. η έκθεση της Total - Αναταραχή στην Ινδία

tags :
Συστημική απειλή η κρίση στον Όμιλο Adani - Στα 3,1 δισ. δολ. η έκθεση της Total - Αναταραχή στην Ινδία
Το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την αναβολή της πώλησης μετοχών
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ραγδαία πτώση σημειώνουν και σήμερα Παρασκευή οι μετοχές των εταιρειών του ινδικού ομίλου Adani Group, καθώς η αναταραχή στον όμιλο προκαλεί αναστάτωση στο κοινοβούλιο της Ινδίας για δεύτερη ημέρα, τροφοδοτώντας τους φόβους για συστημικό κίνδυνο μετά από την επικριτική ερευνητική έκθεση ενός Αμερικανού short-seller.
Επτά εισηγμένες επιχειρήσεις της Adani έχασαν περισσότερο από το ήμισυ της κεφαλαιοποίησής τους, η οποία συρρικνώθηκε σε λιγότερο από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η έκθεση της Hindenburg Research έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα επίπεδα χρέους του ομίλου και τη χρήση φορολογικών παραδείσων.
Το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την αναβολή της πώλησης μετοχών του ομίλου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες για τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρό του, Gautam Adani, η περιουσία του οποίου είχε αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

adani.JPG

Πολιτική αναταραχή στην Ινδία

Οι βουλευτές ζήτησαν ευρύτερη διερεύνηση του θέματος και πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η κεντρική τράπεζα ζήτησε από τους δανειστές λεπτομέρειες για την έκθεση στον όμιλο.
Ορισμένοι πολιτικοί φώναξαν συνθήματα κατά του Adani, συνεργάτη του πρωθυπουργού Narendra Monti στο κοινοβούλιο την Παρασκευή.
Θέλουμε μια κοινή κοινοβουλευτική επιτροπή (για να ερευνήσει)", είπαν. "Σταματήστε να λεηλατείτε τους φτωχούς".
Η Adani χαρακτήρισε την έκθεση Hindenburg αβάσιμη και δήλωσε ότι τα οικονομικά της στοιχεία παραμένουν ισχυρά, αλλά το επενδυτικό κλίμα έχει εξασθενήσει, φέρνοντας αμείωτη πτώση στις τιμές των μετοχών.
Το νέο χαμηλό της μετοχής ανέβασε τις απώλειές της σε σχεδόν 33,6 δισ. δολάρια από την περασμένη εβδομάδα, με πτώση 70%.

Στα 3,1 δισ. η έκθεση της Totalenergies

Η έκθεση της γαλλικής TotalEnergies, η οποία ανέρχεται στα 3,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ποσό αυτό αφορά στοιχεία έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Η Total κατέχει μερίδια μεταξύ άλλων στην Adani Total Gas Ltd. και Adani Green Energy Ltd., τα οποία όπως τόνισε αποκτήθηκαν σε πλήρη συμμόρφωση με τους ινδικούς νόμους καθώς και τις δικές της διοικητικές διαδικασίες.
«Η έκθεση της Total Energies από αυτά τα μερίδια αντιπροσωπεύουν το 2,4% των συνολικών κεφαλαίων που έχει αναπτύξει η εταιρεία, ως εκ τούτου ο αντίκτυπος είναι περιορισμένος», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης