Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Nuland προδόθηκε και αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Ρωσία: Η Nuland προδόθηκε και αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ είναι πίσω από το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 δεν θα λειτουργήσει», είχε πει η Nuland.
Σχετικά Άρθρα
Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές υποθέσεις, Victoria Nuland, προδόθηκε όταν εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov την Πέμπτη (2/2/2023).
Δεν πρόκειται μόνο για την άμεση συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκρήξεις του Nord Stream.
Είδαμε την Nuland να το παραδίδεται», είπε ο Lavrov σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πολύ ικανοποιημένη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 δεν θα λειτουργήσει», είπε η Nuland.
Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 2022, η Nord Stream AG ανακοίνωσε μία άνευ προηγουμένου ζημιά σε δύο από τους αγωγούς φυσικού αερίου της εταιρείας, τους Nord Stream και Nord Stream 2. Μέσω της Βαλτικής Θάλασσας οι αγωγοί κατέληγαν στη Γερμανία.

Οι πανηγυρισμοί της Nuland

Η Nuland κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας πανηγύρισε για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2, λόγω του σαμποτάζ.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την κατάθεσή της στη Γερουσία επαινεί την πράξη, που όπως είπε, μετέτρεψε τον Nord Stream 2 σε «ένα κομμάτι μέταλλο στον βυθό της θάλασσας».
Στην ακρόαση, η Nuland ερωτήθηκε από τον Τεξανό γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Ted Cruz σχετικά με το ζήτημα των προηγούμενων κυρώσεων κατά του Nord Stream 2 και πόσο αποτελεσματικές πιστεύει ότι ήταν.

Ένα κομμάτι μέταλλο στον βυθό

Η Nuland και ο Cruz είχαν μια ανταλλαγή απόψεων βασισμένη σε γεγονότα που ακολούθησαν.
Τότε ήταν που έκανε το σχόλιο – έκπληξη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως και εσύ, νομίζω ότι η διοίκηση (σ.σ.ΗΠΑ) είναι πολύ χαρούμενη που γνωρίζει ότι ο Nord Stream 2 είναι τώρα ένα κομμάτι μετάλλου στον βυθό της θάλασσας», είπε η Nuland χαρούμενη ολοφάνερα.
Η λέξη «χαρούμενη» δεν ακούγεται συχνά από δυτικούς αξιωματούχους για να αναφερθούν στο σαμποτάζ - σίγουρα όχι στην Ευρώπη τουλάχιστον.
Η Nuland συνέχισε ισχυριζόμενη, ωστόσο, ότι προηγουμένως πίεσε σκληρά για να «αποτρέψει αυτόν τον πόλεμο» στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Η προφανής χαρά

Αλλά δεδομένης της προφανούς χαράς της για τον Nord Stream 2 που μετατράπηκε σε «ένα κομμάτι μέταλλο» μετά από μια έκρηξη δολιοφθοράς από άγνωστους δράστες, εύλογα μπορεί να αμφιβάλλει κάποιος εάν ήθελε στην πραγματικότητα ειρήνη.
Η Ρωσία, και ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμβουλοι και διπλωμάτες του ΟΗΕ έχουν δείξει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ως ενόχους για το σαμποτάζ στους αγωγούς, λέγοντας ότι μόνο η Ουάσιγκτον είχε να κερδίσει τα πάντα από τη συγκεκριμένη δολιοφθορά.

Ρωσία: Η κυβέρνηση Biden έδωσε το πράσινο φως για την τρομοκρατική επίθεση

Σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova με αφορμή την παραδοχή της Nuland ότι η αμερικανική διοίκηση είναι ιδιαίτερα χαρούμενη από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream.
Σύμφωνα με τη Zakharova τέτοια λόγια από υψηλόβαθμη Αμερικανίδα πολιτικό «αποτελούν απόδειξη της έγκρισης της κυβέρνησης Biden για τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή πολιτικών υποδομών και την υπονόμευση της ενεργειακής ασφάλειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης