Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: Ρεκόρ κερδών 40 δισ. δολ. το 2022 εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Shell: Ρεκόρ κερδών 40 δισ. δολ. το 2022 εν μέσω ενεργειακής κρίσης
Μετά την Exxon Mobil και η Shell σημείωσε κέρδη - ρεκόρ 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022
Σχετικά Άρθρα
Μετά την Exxon Mobil και η Shell σημείωσε κέρδη - ρεκόρ 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ενεργειακός γίγαντας, επισφραγίζοντας ένα ταραχώδες έτος κατά το οποίο η άνοδος των τιμών της ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία της επέτρεψε να προσφέρει στους μετόχους της πρωτοφανείς αποδόσεις.
Τα κέρδη-ρεκόρ της βρετανικής εταιρείας, τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αντικατοπτρίζουν αυτά που ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ανταγωνίστριες εταιρείες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και είναι βέβαιο ότι θα εντείνουν τις πιέσεις προς τις κυβερνήσεις για περαιτέρω αύξηση των φόρων στον τομέα.
"Σκοπεύουμε να παραμείνουμε πειθαρχημένοι και παράλληλα να προσφέρουμε ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Wael Sawan σε δήλωσή του σχετικά με την πρώτη σειρά κερδών από τότε που ανέλαβε το τιμόνι την 1η Ιανουαρίου.
Η Shell ανακοίνωσε επίσης κέρδη ρεκόρ τέταρτου τριμήνου ύψους 9,8 δισ. δολαρίων χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη των κερδών από την εμπορία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 8 δισ. δολαρίων.
Τα ετήσια κέρδη ανήλθαν σε 39,9 δισ. δολάρια, υπερδιπλάσια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 31 δισ. δολαρίων το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης